Bezár!
2021. július 24., szombat, Kinga, Kincső, Csenge napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:42 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok14:21 Országos éjszakai kijárási tilalom Afganisztánban14:06 Az Egyesült Államok légi ereje besegített egy kicsit a szomáliai kormánynak13:38 A gyógykezelésen átesett daganatos betegek is olthatók Szputnyik V-vel12:55 Verrasztó Dávid döntős 400 méter vegyesen12:30 "Nem piszkolom be a kezeimet" - eltiltották az algériai dzsúdóst, mert nem állt ki zsidó ellenfele ellen12:03 Gyülekezési no-go zóna: lehet tüntetni a cigánybűnözés ellen Jászapátiban, de csak statikusan11:56 Tokió 2020: tizenhét új koronavírusos eset11:44 Ne állj be a sorba! - Homeland And Family-ajánló (x)11:36 Szóváltás esetén alkalmazható taktikák11:17 Repülővel szállítják a pórul járt utasokat Csitába11:02 A kormány teljes ellenőrzése miatt aggódnak az ausztrálok10:42 Földrengés rázta meg Manilát10:19 Egy "osztrák" búcsúztatta a legfiatalabb olimpikont09:21 Nehéz lesz a ballibek dolga: még a kormányellenesek többsége sem akar letérdelni az iskolai buzipropaganda előtt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

MÖM: érkezünk, Jászapáti! - Válasz Pócs János közleményére

Reklám

Szerény becslések szerint is legalább tíz évet késett a jászsági helytartó Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a tegnap éjszaka közzétett azon kijelentésével, hogy megvédi a Jászságot és Jászapáti lakóit.
A Jászság nyugodt életre vágyó lakossága ugyanis legalább annyi ideje retteg azoktól a cigány származású bűnözőktől és rendbontóktól, akiknek a tevékenységét Pócs János a június elején történt újabb lincselés bekövetkeztéig tétlenül szemlélte.
Persze azóta megint áll a bál a Jászságban, és a mindennapos bűncselekmények, megfélemlítések mellett egyes cigány vezetők részéről folyik a szélsőséges indulatkeltés is, amely bizonyára nem szúr szemet a fideszes képviselőnek, hiszen ez számára eddig is természetes volt.
Viszont ahhoz eddig nem lehetett hozzászokva, hogy a jászsági lakosság segítségkérésére megmozduljanak az ország tettrekész közösségei, és szolidaritást vállaljanak a félelemben élő lakossággal. Ezt az együttérzésünket fogjuk kifejezni július 25-én Jászapátiban, egy bejelentett rendezvény keretében, még akkor is, ha ez nem tetszik az országgyűlési képviselőnek.
Zoom
Vélhető, hogy neki jobban tetszett, amikor májusban az idei első lincselést követő hétvégén egyes cigány vezetők uszítására nem bejelentett, megfélemlítő gyülekezés volt a jászapáti piactéren, majd egész napos gépkocsis felvonulással borzolták a helyi lakosság kedélyállapotát. Amely eset arra enged következtetni, hogy a lincselőknek lehet felvonulni Jászapátin a városközpontban, a jogkövető állampolgároknak pedig nem.
Zoom
Mindemellett, hogy elismerem Pócs János azon erőfeszítését, hogy a második lincselést követően kivonatta a forgalomból az őt fenyegető helyi drogbárót, de jól láthatóan ezzel nem oldotta meg a problémát. Ahhoz, hogy Jászapátin rend legyen, és ne csak az oda vezényelt készenléti rendőrség tudjon ideig-óráig rendet tartani, széleskörű társadalmi összefogás kell, és támogatni, nem pedig akadályozni azokat az erőket, amelyek következetesen kiállnak a rend és a biztonság mellett.
Pócs Jánosnak lehetne már annyi tapasztalata, hogy - választási kampány ide vagy oda - nem lehet egyszerre megfelelni a bűnözői életvitelt folytató csoportoknak és a rendpárti lakosságnak.
Jászapáti lakosságának a többsége rendet szeretne, és végre biztonságban élni. Ez az alapvető állampolgári joga súlyosan sérült az elmúlt évtizedben a helyi lakosságnak, és ebben a kialakult állapotban nem megkerülhető tényező az országgyűlési képviselő felelőssége sem.
Azt gondolom, a bölcs hozzáállás most az lenne, ha Pócs János nem azokat támadná, akiket a félelemben élő lakosság az utolsó reményeként hív és vár, és nem azokat vádolná gyűlöletkeltéssel, akik a rend pártján állnak.
A gyűlölet már régen el van hintve, hiszen ilyen nyílt magyargyűlölettől vezérelve még soha nem követtek el ennyi célirányos etnikai alapú támadást a társadalmi többséget alkotó, őshonos magyar lakossággal szemben, mint napjainkban.
Ezért mi ott leszünk július 25-én Jászapátiban, és természetesen nem hagyjuk magára azt követően sem az ott élő lakosságot, annál is inkább nem, mivel a háttérben már létre is jött a helyi önvédelmi közösségünk.
Szebb jövőt, Jászapáti!
László Attila
MÖM vezető
Az említett közlemény:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready