Egy jászladányi lakos tett bejelentést a Jászberényi Rendőrkapitányságra, mert ismeretlen személy bement a lakóháza udvarára 2021. augusztus 26-án 22 óra és augusztus 27-én 7 óra között, majd eltulajdonított egy kerti csacsiszobrot és 10 liter festéket.
Zoom
A jászladányi sértett két nap múlva ismét bejelentést tett a rendőrségre, mert ismeretlen személy 8 db kutyakonzervet, továbbá két kerti törpét vitt el tőle 2021. augusztus 29-re virradóra.
Zoom
A rendőrök – ugyanúgy, mint az első bűncselekmény bejelentését követően – helyszíni szemlét tartottak és tanúkat hallgattak ki, valamint elemezték a rendelkezésre álló kamerafelvételt. Az adatgyűjtések során a rendőrök figyelme egy helyi lakosra irányult, akit elszámoltattak a bűncselekményekkel kapcsolatban. A 25 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást.
Zoom
Elmondta, hogy a csacsiszobrot eladta, a festékkel pedig a házát csinosította ki. A második alkalommal végrehajtott lopás alkalmával az egyik törpeszobrot eltörte, azonban a másikat önként átadta a kutatást végző rendőröknek.
Zoom
A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást - közölték a Police.hu-n.