A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. szeptember 14-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban elrendelte fiatalkorú "H. B. G." gyanúsított letartóztatását 2021. október 14-ig.
A megalapozott gyanú szerint a 17 éves férfi 2021. szeptember 11-én egy Szabolcs megyei településen "szóváltásba keveredett" ismerőseivel, majd lökdösődés, dulakodás "alakult ki" közöttük. Ennek során a gyanúsított egy késsel hasba szúrta és az arcán megvágta az egyik sértettet, aki életveszélyes sérülést szenvedett.
A másik két férfit a gyanúsított szintén az arcán sebesítette meg, ők 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.
Figyelemmel arra, hogy különösen súlyos bűncselekmények – életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos tesi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette - elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság a férfit, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozó hatóság előtt elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne vagy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatását, amit a gyanúsított életkora miatt az illetékes javítóintézetben kell végrehajtani.
A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be vele szemben - olvasható a bíróság honlapján.