A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen, aki a Győri Járásbíróság épületéből próbált megszökni, miután elrendelték letartóztatását.
Az ügyészség vádirata szerint a 33 éves férfi ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást minősített csalás bűntette miatt. A nyomozás során az ügyészség indítványozta a terhelt letartóztatását, és ezért a Győri Járásbíróság ülést tartott 2021 áprilisában, ahol a férfi letartóztatását el is rendelték.
Az ülést követően, amikor a kísérő rendőrök levették a terheltről a vezetőszárat, hogy a kabátját fel tudja venni, ő kihasználva, hogy felszabadult a keze, kitört a rendőrök között, átugrott a bírósági beléptetőrendszer forgókapuján, és kirohant az utcára. Rövid üldözést követően végül a rendőrök elkapták, és a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
Ezért a tettért az ügyészség - mint honlapján közölte - az alapügyben továbbra is letartóztatásban lévő terhelt ellen fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, ezért vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.
Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.