A budapesti Dohány utcai zsinagóga elől mintegy négy-ötezer ember részvételével indult el a zsidók fáklyás felvonulása - írja az izraelitákkal rokonszenvező MNO. Minekutána a nyíltan cionista Hírszerző is csak kétezret ír, joggal feltételezzük, hogy ezernél több zsidónál és agymosottnál szerencsétlen nem lehetett a magyarellenes vonuláson. A menet, amelyben több parlamenti politikus és miniszter is ott volt, erős ávós és in-kalos biztosítás mellett indult el a Kuruc.info véleménynyilvánításra való felhívásának köszönhetően. A belváros jórésze a magyarok elől lezárva, szükségállapot van.
A menet a Duna-parton található holokauszt-emlékhelyhez vonul. A média érdeklődését eddig leginkább az keltette fel, hogy a tömegben egymás mellé keveredett Deutsch-Für Tamás és Fodor Gabriella. Szép pár. Mintha Palesztinában lennénk: lezárják a fél belvárost az őshonos magyarság elől, ÁVH-s és izraeli fegyveresek biztosítják a zsidórasszista hazugság ünnepét Budapesten ma este. Több utcát és a pesti alsó rakpartot is lezárják egy szakaszon szerdán éjfélig a német munkaterápia emléknapján tartott, a magyarok pénzén finanszírozott cionista felvonulás ("Élet Menete") ideje alatt.
A Pesti alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti szakaszát este hat órakor zárják le, éjfélig. Ugyanígy a Wesselényi utcát a Síp utca és a Dohány utca között, illetve a Rumbach Sebestyén utcát a Madách Imre út és Wesselényi utca között. Éjfélig a Kossuth térre sem lehet behajtani.
A menet elhaladásáig fél hattól megállítják a forgalmat a Dohány utca - Károly körút - Erzsébet tér - Deák Ferenc utca - Vörösmarty tér - Vigadó utca - Vigadó tér - Duna korzó - Eötvös tér - Pesti Alsó rakpart útvonalon is - tájékoztatott honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Megérkezett közben Kiss Péter kancelláriaminiszter és Hiller István oktatási és kulturális miniszter is. Ott van Lomnicionista Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint országgyűlési képviselők, politikusok és közéleti személyiségek.

Köztük van Rogán Antal, Fónagy János és Szabó György, a XIII. kerület fideszes képviselője is (tessenek jegyzetelni!). Többen a „A holokauszt az emberiség szégyene” feliratú táblát tartanak a kezükben, de feltűnt egy „Tiltsák be a Magyar Gárdát!” tábla is. Többen izraeli zászlót lobogtatnak, mi mást.
A tömegeben Security feliratú dzsekit viselő civilek is elvegyültek, zsebükben könnygázpalackkal. Mint azt elmondták: ők a hitközség biztonsági szolgálatához tartoznak. A kora esti órákban a Dohány utca és a környező utcák megteltek rendőrautókkal és csapatszállító járművekkel, az utcákon 5-10 fős csoportokban ávósok ácsorogtak, legtöbbjüknél rohamsisak is volt.
(MNO korrigálva)