A választások előtt hirtelen a baloldalnak is fontos lett több tízezer kirabolt, ártatlanul meghurcolt család sorsa. Hol voltak eddig, amíg évente több ezer kilakoltatást foganatosítottak? Hol voltak akkor, amikor a bankok, behajtó cégek és a végrehajtók kisemmizték a magyar nemzetet csaláson alapuló hitelszerződések miatt? - teszi fel a kérdést a Mi Hazánk, alább a folytatás.
A Mi Hazánk nem csak a választás közeledtével állt az emberek oldalára, hiszen mi évek óta követeljük a népnyúzók elszámoltatását és törvények közé szorítását. Épp ezért követeljük az alábbi két törvény mielőbbi hatályon kívül helyezését is, amelyek teret engedtek a kifosztásnak, amelynek részesei a közjegyzők, a végrehajtó maffia tagjai és a követeléskezelők is!
Követeljük a Trócsányi-féle önálló zálogjog törvény hatályon kívül helyezését, amely lehetővé tette, hogy a hírhedt EBRD paktum értelmében 2016-ban, mikor már egyértelmű volt a banki csalás ténye, a bankok engedményezték ezeket sunyi behajtó cégeknek, amiknek a száma megsokszorozódott. Teszik mindezt úgy, hogy mind a mai napig nincs rájuk vonatkozó törvény. Az elváló zálogjog értelmében egyszerűsödött az ingatlanok folyamatos engedményezése, melynek következtében kilakoltatások ezrei folytatódtak le.
Követeljük továbbá, hogy az idén januárban hatályba lépett végrehajtási törvény módosításai az árverésre vonatkozólag visszavonásra kerüljenek! Mivel így az árverések felgyorsulnak és jóval áron alul kelhetnek el az árveréseken az ingatlanok, ingóságok. Ez utóbbi akár a felbecsült értéknek az egy százalékáért is elkelhet az utolsó szakaszban, ami több mint abszurd. Eddig is problémát jelentett a becsértékek meghatározása, az ingatlanok túlzott alulértékelése miatt.
Mindkét törvénymódosítás mögött Völner Pál állt, a megrendelő pedig vélhetőleg a Végrehajtói Kar és annak vezetői voltak - mutat rá dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.