Az olasz ügyészség helyi lapok beszámolója szerint nyomozást indít Homonnay Gergely halála ügyében, írja az Index.
Zoom
A "hős magyar író" egy Perintfalvi Rita nevű nővel, aki elvileg katolikus teológus, de valamiért mégis az "antigender támadások" foglalkoztatják, és a Homonnay-féle gyűlölködők vonzzák - az ő agymenéseire alapozza az olasz sajtó libsi része a politikai gyilkosság meséjét
Mint ismeretes, a magyargyűlölő gyurcsányistára egy római buziklub törökfürdőjében talált rá a Bananon szórakozóhely egyik alkalmazottja január 1-jén, szombaton. A klub tulajdonosai szombat délben kihívták a mentőket, amikor Homonnay még életben volt, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél. Hiába próbálták újraéleszteni, 13:17-kor meghalt.
Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, és úgy tudni, külsérelmi nyom nem volt a testén, ám találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, vagy közismertebb nevén partidrog ("Gina") lehetett.
A rendőrség droghasználat és túladagolás miatt nyomoz, míg a férfi telefonhívásai és üzenetei alapján próbálja kideríteni, hol és kivel töltötte az utolsó óráit.
Luca Guerzoni ügyész azonban nem tartja kizártnak, hogy más vezetett a 46 éves "író" halálához, amelyet homály fed, ezért megnyitotta az ügyet "A halál mint egy másik bűncselekmény hipotézise" címmel – írja a Fidelity House, majd arról értekeznek, milyen nagy kritikusa volt Orbánnak ez a nyomorult buzi, és mennyire féltette az életét. Mintha bármilyen veszélyt is jelentett volna a NER-re, holott ellenkezőleg, keresve sem lehetett volna mással jobban bemutatni a DK-s, keresztényellenes, buzipropagandista hulladékok beteg világát, mint vele, aki önként és rendszeresen művelte ezt - tesszük hozzá mi.
És hogy mire alapozzák a "hipotézist"? Az ilyen Perintfalvi-félék mániáira:
Korábban írtuk: Olasz lap: bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak Homonnay halála ügyében
További vizsgálatokat rendeltek el Homonnay Gergely halálának ügyében. A hatóságok az ügyészség meghatalmazása után bűncselekmény miatt nyomoznak – írja a Corrierre della Sera.
A lap szerint szerdán lesz a boncolás a Policlinico di Tor Vergata klinikán, de amíg elkészül ennek az eredménye, addig is vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, telefonjának adatait és közösségi oldalait is. Utóbbi oldalakat azért, mert "ezeket használta arra, hogy kifejezze ellenérzését az Orbán Viktor által vezetett magyar kormány intézkedései ellen".
(Mandiner nyomán)