2022. március 22-én Budaházyné Trencsányi Bernadett - a 17 éves fegyházbüntetésre ítélt Budaházy György I. r. vádlott házastársa és három közös gyermekük édesanyja - benyújtotta a Fővárosi Törvényéken férje érdekében minden számításba jövő érvet és törvényi kelléket (így az eddigi közkegyelmi kezdeményezéseket, az eljárás visszásságait, férje közéleti munkásságát és a hozzájárulását is) tartalmazó egyéni kegyelmi kérelmet.
A filmben - amely bemutatja a benyújtás pillanatait is - Budaházyné Trencsányi Bernadett mondja el véleményét a szörnyű justizmordról és érveit a férje - de egyúttal 16 sorstársa - 13 éve tartó meghurcolását jelentő koncepciós jellegű eljárás kegyelmi megszüntetése melletti érveit, idéz néhány részt a kérelemből, illetve felsorolja azt az eddig már közel 20 közéleti szereplőt és szervezetet, akik kiálltak a meghurcoltak kegyelme mellett.
A filmben a meghurcoltak sorsát felkaroló ifj. Hegedűs Loránt református lelkész és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője is kifejtik véleményüket a Budaházy Györgyöt és a Hunnia terrorper minden ehhez hozzájáruló vádlottja érdekében benyújtott, illetve benyújtandó kegyelmi kérelmek minél előbbi teljesítését szükségessé tevő össznemzeti, jogi, politikai és humanitárius indokokról - írja közleményében Gaudi-Nagy Tamás.