A Facebookról tudták meg a Jobbik rendkívüli választmányi ülésén részt vevők, hogy lemond elnöki posztjáról Jakab Péter – legalábbis ezt mondta a Mediaworks Hírcentrum kérdésére Lukács László, a párt alelnöke. Z. Kárpát Dániel pedig arról beszélt, hogy haladéktalanul összeül az országos elnökség.
Zoom
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Az elmúlt hetek botrányait követően arról szóltak a hírek, hogy puccs zajlik a 3%-osra zsugorodott párt elnöke ellen. Végül miután lemondott posztjáról Molnár Enikő, Jakab Péter kabinetfőnöke (szeretője, a párt tényleges irányítója stb. - a szerk.), rendkívüli választmányi ülést hívtak össze a pártban.
Ezen azonban nem jelent meg Jakab, aki közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond az elnökségről, ám a frakciót továbbra is vezeti szeretné.
Zoom
Egy hónapja még soha nem akarta feladni
Z. Kárpát Dániel, a párt egyik alelnöke a választmányi ülést követően nem volt hajlandó elárulni, hogy mi lesz Jakab Péter további sorsa. A politikus szerint haladéktalanul összeül az országos elnökség, és döntenek arról, hogy miként tartják meg a tisztújítást.
Z. Kárpát Dániel arról is beszélt, hogy az elnökhelyettes, tehát Potocskáné Kőrösi Anita viszi átmenetileg a "szekeret".
Az alelnök bízik abban, hogy - kapaszkodjanak: - "nem fogják tömegek elhagyni most a pártot", de leszögezte, hogy önvizsgálatot kell tartaniuk.
Zoom
Forrás: Fb/Horváth Tamás
Szabó Gábor, a Jobbik Országos Választmányi elnöke azt mondta, hogy mindannyiukat meglepte Jakab Péter lemondása, és "rosszul érinti őket".
(MN nyomán)