A kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett hétfői rendkívüli ülése, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. A mintegy háromnegyed órás ülésen a kormány képviselői sem vettek részt.
Mi Hazánk: adóztassák meg az oligarchákat!
Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője annak a véleményének adott hangot napirend előtti felszólalásában, hogy a lakosság helyett a globális és a hazai oligarchákat kellene megszorítania a kormányzatnak.
Zoom
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Szavai szerint óriási bajban van Magyarország, valamit tenni kell, a parlamentben el kellene kezdeni az ország rendbetételét, mindez pedig az elmúlt évtizedek elszúrt, elrontott gazdaságpolitikájának következménye.
A kialakult helyzetért a Fidesz és a balliberális pártok váltógazdálkodását okolva azt emelte ki, az 1973-as 2 milliárd dollárról a rendszerváltás idejére megtízszereződött a magyar államadósság, ezt súlyosbította a Fidesz-kormány az elmúlt 12 esztendőben.
A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője egyebek mellett azt hangsúlyozta: csökkenteni kell egyes termékek áfáját, meg kell változtatni a gazdaságpolitikát, amely kiemelten a globális nagyvállalatokat támogatta, írja az MTI.