A Gyöngyösi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást több "fiatal" ellen: 2022. november 30-án kora délután egy halmajugrai buszmegállóban öt cigány szóváltása fajult tettlegességig.
A jelenlegi adatok alapján az egyik "fiatal" a közösségi médiában több szív emojit küldött a másik társasághoz tartozó "fiú" barátnőjének fotójához, amelyet követően a két "fiú" heves vitába keveredett egymással az online térben. Ez folytatódott személyesen a buszmegállóban, ahol a szájkaratét követően verekedni kezdtek, mely közben előkerült egy gáz- és riasztófegyver is, mellyel több lövést leadtak. Erre reagálva egyikük elővett egy kést, amellyel orvosi ellátást igénylő szúrt sérülést okozott egyik "vitapartnerének".
A kölcsönös bántalmazás közben további két fő sérült meg.
A nyomozók a 21 éves "K." Renátót, a 22 éves "K." Rolandot és a szintén 22 éves "Sz." Imrét orvosi ellátásukat követően a városi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárásban vizsgálják, hogy további, más jellegű bűncselekmény valósult-e meg - közölték a Police.hu-n.