Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 13 éves, egy 17 éves és egy 15 éves bőcsi "fiúval" szemben.
A gyanúsítottak 2023. január 25-én 15 óra 45 perc körül bementek egy bőcsi portára, majd a 80 éves tulajdonos felszólította őket, hogy azonnal távozzanak a birtokáról. A három hívatlan közül a 13 éves "fiú" egy seprűnyéllel rátámadt az idős nőre. A bántalmazás során a nyél eltört a sértetten, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Zoom
A bántalmazó 13 éves "fiú" ezt követően magához vett egy telefont, gyógyszereket, illetve egy elemlámpát, majd mind a hárman elmenekültek a helyszínről.
A bejelentést követően a rendőrök a beszerzett információk és adatok alapján pár órán belül azonosítottak, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható "fiatalokat". A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett támadók közül a 13 éves gyerekkorú "fiúval" szemben előterjesztést tett letartóztatásnak ügyészi indítványozására - közölték honlapjukon.