Információink szerint a tegnapi antifatámadás után újabb támadások történtek, volt, akit megkéseltek.
Zoom
Munkatársunk egész nap a Betyársereggel tart, céljuk megvédeni a túrázókat, de Tyirityán Zsolt úgy fogalmazott, "a tegnapi események után vége a toleranciának". A Vár környékén külföldi antifacsoportosulások voltak, és a rendőri jelenlét. A Várba menet a Betyársereg tagjai összefutottak egy csapat antifával. Akik ezúttal emberükre akadtak, fogalmazzunk így. A rendőrség azonban az egyik BS-tagot nem akarja elengedni az eset után.
Zoom
Dicsőség a felszabadító vörös hadsereg, kiabálják "magyar" antifa tüntetől cigány zászlóval a Bécsi kapu tetején. A rendőrsorfal ekkor nem engedte be a Betyársereget a Várba egyelőre.
Zoom
Tyirityán Zsolt később elmondta, egyelőre várakoznak, a délutáni órákban figyelni fogják a túrázókat fokozottan. Az antifák szervezetten támadnak, kérdés, hol van a rendőrség?
Zoom
Tyirityán Zsolt úgy összegezte a nap eseményein, hogy a hadüzenetet deklarálták, "innentől kezdve másként lesznek a dolgok". Egyébként a Vár környékén több alkalommal is volt "találkozó" a hazafiak és az antifák között.
Zoom
Zoom
Frissítés: Újságírónak öltözve, szúrásálló mellényben is érkeztek, de a nyúlcipő is előkerült
A Légió Hungária megemlékezése után többen átjöttek a szervezet tagjai és szimpatizánsai közül a Várhoz, de őket sem engedték fel a Kapisztrán térre. Azzal a céllal érkeztek, hogy hagyományosan "fényárba borítsák a hősök lábnyomát", tehát, mécsesekkel jelzik azt a vonalat, ahol a kitörő hősök haladtak 1945. február 11-én. Ekkor már antifákat nem lehetett látni a környéken, tudomásunk szerint a túra kezdeti szakaszát (akár a tömegben elvegyülve is) a Betyársereg biztosítja, ám nagy a rendőri jelenlét is, és elhangoztak olyan utalások, mondatok a rendőrök részéről is, hogy nem igazán szívlelik az antifákat.
További információ, hogy a délutáni Normafa közelében megtartott Becsület Napja megemlékezésen, melyet a Légió Hungária szervezett, és jelen voltak külföldi bajtársak is, szintén megjelent két antifa. Ám ilyen tömegben természetesen már nem nyílt sisakosan, hanem ketten sajtósnak igyekeztek magukat álcázni, de mikor a szervezők megkérdezték, melyik médiumtól jöttek, láthatóan "összeomlottak". Nem magyarul beszéltek. Egyébként látható, hogy szúrásálló mellény is volt rajtuk, a hazafiak igen markáns formában tudtukra adták (az olvasók fantáziájára bízzuk), hogy nem kívánatosan a helyszínen, rögtön fel is kapták a nyúlcipőt és futásnak eredtek, gyorsan beszálltak egy vélhetően bérelt elektromos autóba, és elhagyták a helyszínt.
Lantos János - Kuruc.info
2. frissítés: 301 igazoltatás, 9 előállítás
A jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében Budapest rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján 2023. február 11-én 10 órától 22 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros I., II. és XII. kerületének teljes területére - írja honlapján a rendőrség.
A rendőrök a gyűlések környékén 301 embert igazoltattak, hat férfit közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés miatt, három férfit garázdaság bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő. Az intézkedésre az I. kerület, Kapisztrán téren, az Ostrom utcában, és a Halász bástyánál, illetve a II. kerület, Széll Kálmán téren került sor.
3. frissítés: Egy nőt az antifák tüntetéséről bevittek a viperás támadás miatt
A felvételt közlők szerint a paprikaspray-vel és viperákkal támadók neonácikra vadászó német antifák voltak. Az esettel kapcsolatban tudósítónk szerint egy nőt előállítottak a szombati antifasiszta tüntetésről a rendőrök. Az esettel kapcsolatban tudósítónk szerint egy nőt előállítottak a szombati antifasiszta tüntetésről a rendőrök - írta mai tudósításában a szélsőbalos Mérce a gazdagráti támadásra célozva.
Az elvtársi portál szerint mindkét oldal résztvevőit szigorúan ellenőrizték a rendőrök, tudósítóik információi szerint pedig egy német újságírót "ismeretlen neonácik" bántalmaztak a Normafa környékén.
Zoom
Fotó: Dián Ákos / Mérce
Zoom
Fotó: Dián Ákos / Mérce
Zoom
Fotó: Dián Ákos / Mérce
Zoom
Fotó: Dián Ákos / Mérce
Zoom
Fotó: Dián Ákos / Mérce
Zoom
Fotó: Kiss Soma Ábrahám / Mérce