Fojtogatott és késsel fenyegetett egy férfi egy 13 éves kislányt egy csepeli panelház liftjében hétfő délután – írja a Ripost.
Zoom
Fotók: Máté Krisztián
Az esettel kapcsolatban a Telex kereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, akik közölték: a 33 éves férfi hétfő délután három és háromnegyed négy között „két kiskorú kislány sérelmére követett el bűncselekményt, egy-egy csepeli társasházban”. A gyerekek a rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmények során nem sérültek meg, a rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt, és őrizetbe vették. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte.
Zoom
Ebbe a liftbe szorította be a lányt
A támadásokról a rendőrség nem osztott meg részleteket.
A Ripostnak az egyik áldozat családja azt nyilatkozta: a 13 éves kislány a nála alig idősebb bátyjával tartott hazafelé, amikor fiú kicsit lemaradt, és látta, ahogy a kislányt egy idegen férfi követi az épületbe. Mire a fiú odaért, a férfi már a liftben volt a kislánnyal együtt, és az összes gombot megnyomta annak érdekében, hogy a lift beragadjon. Az ajtó bezáródott, a fiú csak azt hallotta, ahogy a testvére nagyon hangosan felsikoltott, és segítségért kiabált.
„Mondtam neki, hogy ne féljen, mert itt vagyok. Mondtam neki, hogy nyomja a csengőt... De ő akkor már nem fért oda a gombokhoz” – nyilatkozta a fiú a Ripostnak.
Amikor a lift ajtaját végre sikerült kinyitni, a férfi elmenekült. A rendőrséget a szomszédok riasztották.
Később a kislány a családjának azt mesélte, amikor bezáródott a lift ajtaja, a férfi megragadta a nyakát, szorongatni kezdte, és azzal is megfenyegette, hogy megkéseli, miközben azt követelte tőle, hogy húzza le a nadrágját. A kislány ezt nem tette meg.
A támadás után a kislányt kórházba szállították, mert a nyakán látszódtak a fojtogatás nyomai, de a Ripost információi szerint már jobban van. A támadást biztonsági kamerák is rögzítették, feltehetően ennek is köszönhető, hogy a férfit gyorsan tudták azonosítani a rendőrök.