2020 februárjától, mióta kollégámmal először jártunk Bodrogkeresztúron, több íráson keresztül számoltunk be arról, milyen csendes honfoglalás zajlik a községben – természetesen a magyarok kárára.
Az azóta eltelt évek alatt a helyzet természetesen rosszabbodott, pedig higgyék el, amikor először lent jártunk a településen, már akkor is – a szó legrosszabb értelmében – hihetetlen látvány fogadott, pedig maga a község festői tájon terül el, és jóval szebb sorsot érdemel annál, semmint a haszid zsidók egyik bázisa és lakhelye legyen.
Amit az elmúlt években leírtunk, persze most is megállja a helyét, sokszoros értelemben. A zsidók építkezései felgyorsultak, egyre több ingatlant vásárolnak meg, egyre inkább saját képükre formálják a települést.
A haszid jelenlét folyamatos, szombattól viszont ismételten nagy rohamra számíthat a település, becslések szerint 70-80 ezer zarándok fog érkezni a napokban, amely még egy város infrastruktúráját is megterhelné, főleg, ha olyanok érkeznek, akik vezetni sem tudnak. Többször történtek már balesetek a környék útjain, és ha pusztán arról lenne szó, hogy magukat veszélyeztetik, az egy dolog, de ugyanígy veszélybe sodornak más közlekedőket is.
Zoom
Zoom
Zoom
Ebben a keddi balesetben mondjuk csak magukat tették ki veszélynek, de a felborult autóból „csodával határos módon” mind az öt jesiva bóher (zsidó vallási főiskolai tanuló) épségben kiszállt, könnyebb sérüléseiket a helyszínen ellátták, de a biztonság kedvéért „kórházba szállították őket megfigyelésre” – míg a magyarokat sokszor indokolatlan esetekben is hamar hazaküldik.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Kedves olvasónk bodrogkeresztúri képeinek segítségével láthatjuk, milyen ütemben folyik a készülődés, és hogy egyre nagyobb komplexumokat húznak fel a zarándokok ellátására (az egyik, melyet több építési fázisban is láthatunk, több ezer négyzetméteren terül el).
Az ország pedig mindezt némán tűri…
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info