Repülőgépe is volt Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökének, akit súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádol az ügyészség – derítette ki a G7.
A magyar légijármű-lajstrom szerint Schadl egy Piper PA-28 Cherokee típusú repülő tulajdonosa. Bár Schadlnak több vagyontárgyát lefoglalták, számtalan ingatlant, készpénzt, valutát, ékszereket, órákat, a repülőről nem is esett szó a vádiratban.
Újonnan egy ilyen repülő nagyjából 200 ezer dollárba, azaz jelenlegi árfolyamon durván 70 millió forintba kerül, használtan azonban jóval olcsóbb, különösen a régebbi modellek.
Egy Schadl gépénél pár évvel fiatalabb repülőt például 44 ezer dollárért (15 millió forintért) hirdetnek – írta a szakportál, amely szerint valamikor 2018 után kerülhetett Schadl birtokába a szlovák cégtől. Ekkor már jó eséllyel zajlottak azok a korrupciós bűncselekmények, amellyel az egykori fővégrehajtót vádolják, mivel az első ötmillió forintos kenőpénzt 2018. május 22-én adhatta át Völner Pál akkori igazságügyi miniszterhelyettesnek az ügyészség szerint.
(24)