A Magyarországra érkező vendégmunkások nem csak azért károsak, mert letörik a magyar béreket, hanem, mivel eltérő kultúrkörnyezetből jönnek, sok esetben közbiztonsági kockázatot is jelentenek. Úgy tűnik, ilyen történt Veszprémben is.
Zoom
Kommentár nélkül (fotó: Origó)
A rendőrség tájékoztatása szerint július 21-én késő este, az Utcazene Fesztivál ideje alatt két férfi kiszúrta, hogy egy harmadik egy padon pihen Veszprém belvárosában, odamentek hozzá, a nyakából letépték a láncát, a ruházatából pedig ellopták a mobiltelefonját, valamint az igazolványtokját a benne lévő személyes iratokkal és bankkártyákkal együtt.
A Police.hu rendőrségi portálon megjelent közlemény szerint a 32 éves sértett magánál tartott egy gázspay-t és egy gázriasztó fegyvert, amit szintén eltulajdonítottak tőle. Az áldozat ezt követően felébredt, megpróbált védekezni, ám az egyik támadója a fegyverrel fejbe ütötte. A fejsérülést szenvedett sértettet a mentők kórháza szállították.
A Police.hu-n olvasható tájékoztatás szerint a rendőrök alig nyolc perccel a rablást követően elfogták és előállították a két férfit, egy 39 éves veszprémi és egy 28 éves hajmáskéri lakost. ​Ellenük rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás. Helyi információk szerint ukrán vendégmunkásokról van szó.
Sajnos nem jelenthető ki, hogy ez az eset volt az utolsó. Sőt, igazság szerint ezek a mindennapjaink részévé válhatnak, ha a következő években több százezer harmadik világbéli vendégmunkás érkezik hazánkba. És úgy tűnik, jönni is fognak. Elég megnézni, hogy míg tavaly tavasszal nagyjából 20 ezren voltak, ma ez a szám már elérte a 100 ezret. Tovább lehet számolni.
S mivel például érkeznek majd a Fülöp-szigetekről, Indiából, Pakisztánból még többen, és főként férfiak jönnek egyedül, számítani kell a szexuális erőszak elterjedésére is. Nagyon beszédes, hogy egy felmérés szerint a Fidesz szavazóinak nagyjából fele is ellenzi a vendégmunkások behozatalát. Vajon meddig tudják még ezt az óriási ellentmondást, hazugságot leplezni, hogy ők megvédik Magyarországot a migrációtól?
Lantos János - Kuruc.info