Újabb szópárbaj volt Kövér László és Novák Előd közt. Miért rekeszti ki a Fidesz a Mi Hazánkat a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt üléseiről? – tette fel a kérdést Novák napirend előtt, miután az Országgyűlés egy bizottságának irataiba sem engedik betekinteni a parlamentbe bejutott Mi Hazánkat, s ezt hiába panaszolta a házelnöknek frakcióvezető-helyettesként több mint egy éve, írásban többször is, válaszra sem méltatta azt Kövér, aki maga terjesztette elő, hogy a Mi Hazánk által elsődlegesen kért Nemzetbiztonsági Bizottságban helyet se kapjon a párt.
A házelnök szerint meg kellett volna vonja Novák Elődtől a szót, noha ilyen szankciót az Ogytv. szerint csak akkor lehet, ha a képviselő az elnök „ülésvezetését kifogásolja”, de ilyen nem történt, épphogy pikánsan köszönetet is mondott a Mi Hazánk „fizetés nélküli szabadságra küldött” képviselője.
Kövér szerint a kormány nem illetékes a Nemzetbiztonsági Bizottságból való kitiltás ügyében, pedig maguk a kormány alá tartozó titkosszolgálatok mint minősítők, titokgazdák azt is megtiltották Novák Előd írásos kérése ellenére, hogy legalább a nélküle lezajlott vita után betekinthessen a bizottsági iratokba az elvileg parlamenti párt képviselőjeként.
Novák azt is szóvá tette, hogy a legolvasottabb jobboldali hírportál tárta fel, hogy a Momentum titokban a Világbank képviselőjével tárgyalt egy washingtoni parkban, konspirált környezetben - az a Kuruc.info, melyet a házelnök letiltatott a Parlamentben, "mintegy állam az államban, kiskirálykodva, bírósági-hatósági döntés nélkül, míg a külföldről pénzelt balliberális ügynökmédiumokkal nincs baja".