Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jogerősen két év börtönbüntetésre - végrehajtásában öt évre felfüggesztve - ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy nőt, aki éveken át "nem hitte el" lányának, hogy a nevelőapja szexuálisan bántalmazza - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Zoom
A döntéssel a táblabíróság az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát "súlyosította": egy évvel felemelte a próbaidőre bocsátás idejét, emellett pártfogó felügyeletét rendelte el. (Igen kemény büntetések ezek, a lány szenvedései eltörpülnek mellettük...)
A nevelőapát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélte, és eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként 18. életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. A férfi esetében az elsőfokú ítéletet a Győri Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta.
A férfi és a nő 2013-ban kötött házasságot, közös gyermekük is született. Együtt nevelték (már amennyiben az alábbiakat nevelésnek lehet nevezni - a szerk.) a nő korábbi kapcsolatából, 2003 októberében született lányát is. A férfi 2014-től, amikor a gyermek még nem töltötte be 12. életévét, szinte napi rendszerességgel "szexuális cselekményt végzett vele".
Előfordult, hogy azt használta ki, hogy a kislány alszik, de 2016-tól már erőszakot is alkalmazott a lány ellenállásának leküzdésére.
A férfi megparancsolta a lánynak, hogy ne beszéljen senkinek a történtekről, de a gyermek számos alkalommal elmondta azt az édesanyjának, aki azonban nem hitt neki. Amikor a lánya segítséget kért tőle, testi fenyítésben is részesítette.
A nő ezen túlmenően testileg és lelkileg is elhanyagolta lányát, nem gondoskodott arról, hogy iskolába járjon, érdektelenséget mutatott sorsával, problémáival kapcsolatban.
A szülők magatartása miatt a kislány érzelmi, erkölcsi fejlődése sérült.