Menórát állítottak fel Kecskemét főterén az adventi időszakban. A zsidó jelkép az óriáskerék és a karácsonyi vásár előtt került felállításra. Nem bízták a véletlenre, ugyanis hanuka alkalmából szükségét érezték annak, hogy egyúttal Izrael mellett is kiálljanak - írja a Magyar Jelen.
A papíron keresztény országban - természetes módon - eddig csak keresztállításra volt példa a városban, ezt idén is a Mi Hazánk Mozgalom vállalta magára, ami annak rendje és módja szerint nem érdekelte a közpénzből fenntartott kecskeméti sajtót.
Zoom
Zoom
A felállított menóra és a hanuka már más tészta. Dr. Róna Tamás főrabbit örömmel látták vendégül a KTV stúdiójában. A beszélgetésben a hanuka ünnepéről kérdezték a rabbit. Arról a rabbiról van szó, akinek a kedvéért a városháza dísztermében lévő Horthy-freskót le szokták takarni, hogy ne sértse az érzékenységét. Róna Tamás beszélt a kóser étkezésről és arról, hogy a zsidóknak sokezer évvel ezelőtt “milyen nehéz volt gyakorolni a vallásukat” - folytatta a radikális jobboldali lap.
Zoom
Akiknek pedig még ez sem elég, azok számára "rendkívül hiánypótló" hanukaparti is lesz majd az ünnepi időszak alatt.