"Fővárosunk szép lassan visszacsúszott a tizenöt – húsz évvel ezelőtti állapotokba. Sajnos mindig jól érzékelhető Budapesten a kiilleszkedett életmódot folytatók jelenléte, de ilyenkor ünnepek előtt még nagyobb számban rontják a levegőt az utcákon, tereken, aluljárókban. A Betyársereg Újpesti Klánja, kiegészülve a Budapesti Klán tagjaival ezért úgy döntött, sétál egyet a karácsony előtti forgatagban" - olvasható a honlapjukon.
Zoom
Képek forrása: betyarsereg.hu
Mint írják, a helyi lakosság pozitívan fogadta a jelenlétüket: "A Nyugati pályaudvar és környéke, a 4-6 villamos vonala, Blaha Lujza tér és Rákóczi tér környékén sétát tartó Betyárok komoly feltűnést keltettek. A dolguk után siető emberek csodálkozva, érdeklődve, sőt, szimpátiával figyelték őket, egy járókelő pedig odakiáltott nekik: „Hajrá Betyársereg!”
Zoom
Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nem mindenki volt vidám a Betyársereg jelenléte miatt. A bódultan hentergő punkok gyűlölettel és félelemmel tekintettek a sétáló betyárokra, ugyanakkor eltakarodtak a Blaha Lujza térnél üzletelő cigányok, de a környéken mászkáló négerek és arabok is aggodalmas arccal álltak tovább az érintett területekről.
Zoom
"Láthatóan szükség van ilyesfajta sétákra, azokért a magyar emberekért, akiket ez megnyugtat – és persze azok miatt is, akiket a Betyársereg jelenléte valami furcsa ok miatt nyugtalanít" - fogalmazták meg.