Megdöbbentően hangzik a cím? Pedig lényegében, ha a dolgok mélyére ásunk, erről van szó. Nézzük csak. Czomba Sándor, a foglalkoztatáspolitikai államtitkár azt közölte, hogy ma Magyarországon 120 ezer külföldi van jelen vendégmunkásként.
Van egyébként egy sanda gyanúm, hogy ezek kozmetikázott adatok, ámbár ez sem kevés. És főleg annak tükrében nem az, hogy ugyanezek a források tavaly áprilisban még csak 80 ezer vendégmunkásról írtak. Kevesebb mint egy év alatt 40 ezren érkeztek! Ki lehet számolni, ha ilyen ütemben zajlik a migráció, akkor hogyan fogunk kinézni pár év múlva...
No, de Czomba Sándor mást is mondott.
Zoom
Fotó: Kallus György/VG
Szerinte azoknak a magyaroknak, akik a vendégmunkásokkal együtt dolgoznak, alapvetően pozitív a benyomásuk róluk, ezért abban bízik, hogy az a fajta hisztériakeltés, amely a kérdés körül van, a következő időszakban a helyére kerül, és nem a politikai csatározások színtere lesz, írta a Magyar Hang.
Emlékszünk még az óriásplakátokra? Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját, hirdették. Eljutottunk tehát oda, hogy egy fideszes miniszter azt állítja, a migráció (mert ez mi más lenne?) elleni kiállás nem más, mint hisztériakeltés!
Ezt, akárhogy nézem, nem nagyon lehet másként értelmezni. És ennek az egésznek sem lehet más értelmezését adni, mint hogy a Fidesz megint becsapta a saját választóit, becsapta az országot. Migráció ez a javából, Nyugat-Európában ugyanígy kezdődött, és látjuk, hová jutottak. A kormány ugyanezt a sorsot szánja nekünk, csak éppen négyévente szeretné elhitetni velünk, hogy ennek ellenkezője igaz, hogy választásokat nyerjenek.
Lantos János - Kuruc.info