Keresztesi Péter, Magyar Péter tüntetésének felszólalója 2022-ben úgy állt ki Zelenszkij mellett, hogy szégyennek nevezte Magyarországot. A most Svájcból hazalátogató Keresztesi korábban elszántan kampányolt közösségi oldalán Márki-Zay Péter érdekében, momentumos üzeneteket terjesztve, vette észre a Magyar Nemzet.
Zoom
Magyar barátja 2022-ben, a magyarországi választás előtt Orbán Viktornak üzenő Zelenszkij videóját osztotta meg azzal a felirattal, hogy "szegyen a hazam", a sajátos véleményt pedig egy ukrán és egy uniós zászlóval látta el.
Zoom
Amint arra sokan emlékezhetnek, Volodimir Zelenszkij először a magyarországi kampány utolsó heteiben bírálta élesen egy nyilatkozatban Magyarországot és Orbánt. Az ukrán államfő az Európai Tanács ülésén videós bejelentkezésben beszélt az uniós tagállamok vezetőihez, és külön kitért hazánkra. Az ukrajnai zsidó elnök provokatív, nyegle stílusban, tegeződve fordult Orbán Viktorhoz, és követelte, hogy Magyarország azonnal döntsön, engedje át a fegyverszállítmányokat és támogassa az Oroszország elleni uniós szankciókat. Ezt az üzenetet terjesztette Keresztesi.
Zoom
Magyar Péter rendezvényének felszólalója 33 éves, 8 éve Svájcban él. Az április 6-ai rendezvényen szintén részt vevő Láng Balázs (az MSZP–Párbeszéd szövetség kommunikációért és kampányért felelős egykori igazgatója) arról beszélt a Magyar Hangnak, hogy Keresztesi a barátja, és csak miatta volt a "backstage"-ben. Keresztesi 2024. március 25. óta rendszeresen közzétesz bejegyzéseket Magyar Péterről és mozgalmáról.
A Svájcban élő férfi azonban régóta aktív közéleti témákban a közösségi médiában. Kritizálta a 2022-es gyermekvédelmi népszavazást. 2022-ben még ő is Márki-Zay Pétert támogatta, és többször megosztotta a momentumos Szemző Áron bejegyzéseit.
Zoom
Zoom
Magyar Péter tehát a háborúpárti dollárbaloldalról választott felszólalót, azt a Keresztesi Pétert, aki az ukránok mellé állva, Svájcban élve nevezte szégyennek Magyarországot, összegez a lap.
Kapcsolódó: