A gyermeknap alkalmából május utolsó hétvégéjén a legfiatalabbak hangja szól a nagykörúti villamosokon, vasárnap pedig a Lánchíd-piknikre várják a gyerekeket - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
Május utolsó hétvégéjén gyerekek által felmondott szövegek tájékoztatják a 4-es és a 6-os villamos utasait arról, hogy melyik megálló következik - olvasható a közleményben.
Vasárnap szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket a második Lánchíd-pikniken délelőtt 10 órától este 20 óráig.
A tájékoztató szerint délelőtt a gyereknap alkalmából a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek, emellett óriásbuborék-show és gyereksarok várja a kicsiket.
Lesznek koncertek, emellett a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót is tartanak.
A levéltár hídtörténeti kiállításának köszönhetően az érdeklődők megismerhetik Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét, egyúttal próbára tehetik a tudásukat, valamint szakemberek csoportos, vezetett sétákon avatják be a híd történetébe a látogatókat.
A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, így azt a résztvevők teljes szélességében birtokba vehetik - áll a közleményben.
(MTI)