Miután a teljes média elhallgatta, noha több tízezren hallgatták meg (sőt még a Mi Hazánk is hivatkozott rá az MTI OS rendszerébe feltöltött közleményében), a Telex lejátszotta a ma délelőtti élő interjújuk során Karácsony Gergelynek a portálunkon közzétett hangfelvételt (a "social media különböző felületeire" hivatkozva forrásként), és rákérdeztek, ő hallható-e rajta.
Zoom
Ez volna a "social media"...
A füllentős első reakciója:
Hát gondolom, igen, én nem tudom, egyébként most hallottam elsőnek ezeket, tehát nem volt időm ezekkel foglalkozni.
Néhány másodperc múlva már egyértelműen elismerte, hogy ő hallható a felvételeken, majd azonnal próbálta bagatellizálni (nincs jelentősége annak, amit mondott, lehet, hogy évekkel ezelőtt történt), majd abba az irányba próbálta elvinni a beszélgetést, hogy nem az az ügy, amit mondott, hanem az, hogy őt, szegényt évek óta lehallgatják.
Azt mondta, érti, hogy a Kuruc.info és a Telex a munkáját végzi, nincs ezzel baja, de az súlyos bűncselekmény, hogy lehallgatják, mert ez szerinte nem belső szivárogtatás volt. A lapáttal verés pedig csak azt jelentette, ami végül történt, hogy megnyerték a választást.
Mellébeszélt a fideszes módszer meghonosításának ügyében is, a füllentéses önvallomást pedig azzal próbálta elintézni: a politikusok egymás között mondanak költői túlzásokat, "én egy nagypofájú gyerek vagyok".
Zoom
Jobban belebonyolódott ugyanakkor abba, hogy mindenképpen Szentkirályi visszaléptetésével akarta kapcsolatba hozni a felvételt mint ezzel összehangolt fideszes akciót. (És valóban az lett volna logikus, hogy a választás előtt hozza le a fideszes sajtó, ez dőljön mindenhonnan, mégis a választás másnapján jutott a mi birtokunkba, pedig akár el is dönthette volna a versenyt.)
Karácsony azt állította tehát, hogy Szentkirályi visszalépése után hozták nyilvánosságra a felvételt, és már a visszalépés másnapján terjedni kezdett, miközben az interjú elején még azt mondta, ő most hallotta először. Tehát tudott róla, mégse hallgatta meg (tehát még akkor sem, amikor az interjú előtt a Telex elküldte) - ezt kellene elhinni neki, ami látható, hogy még a riporternek sem igazán sikerült.
A főpolgármester végül azt mondta:
Nekem, hogy ne őrüljek meg teljesen, és ne érezzem azt, hogy csak egy barlangban tudok beszélgetni a barátaimmal, fontosabb, mint hogy a Kuruc.infón ilyen hangfelvételek vannak.
Alább hallgatható meg a szóban forgó részlet: