A gyanúsítottak elfogásáról szerdán számolt be a BRFK, egyben indítványozták előzetes letartóztatásukat is. Információink szerint erre azonban nem került sor, így szabadon engedték a Fáklya rendezvénye után elfogott két férfit – írja a Magyar Jelen.
Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytat nyomozást. Az elkövetők azonosítása és elfogása érdekében külön nyomozócsoport alakult – írta a BRFK még kedden. Szerdán aztán már arról számoltak be, hogy két feltételezett tettest az elkövetéstől számított 24 órán belül elfogtak. Őket gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte letartóztatásukat. Erről péntekig volt ideje dönteni az ügyészségnek, illetve a bíróságnak.
Ez végül nem történt meg, és a két férfit pénteken szabadon engedték.
Ennek kapcsán kerestük a BRFK-t, azonban levelünkre nem érkezett válasz, amit természetesen várunk továbbra is. Rákérdeztünk arra is, hogy mi lett a sorsa annak a feljelentésnek, melyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti vezetője tett még a múlt héten a Fáklya rendezvényével kapcsolatban – írja a lap.
A fenti ügy kapcsán a Légió Hungária újabb közleményt adott ki:
A Magyar Jelen értesülései alapján a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek a kommunista gyűlés megzavarásával gyanúsított nacionalisták.
Vélelmezzük, hogy ez részben annak is köszönhető, hogy jelen eset össze sem mérhető az antifa Hammerbande terrorcsoport vérengzésével, és ennek ellenére abban az ügyben már született egy röhejesen enyhe ítélet, van aki szabadlábon védekezhet, és mindössze online kell bejelentkeznie a hatóságoknál (miközben Németországban más bűncselekmények miatt körözik…), de a jéghegy csúcsa Salis, aki nemrég törölte csak le az áldozatairól ráfröccsent vért az arcáról, és máris kiskosztümben vonulhat be az Európa Parlamentbe. A társadalmi felháborodás jogos, ilyen körülmények közt nem lehet előzetes letartóztatásban tartani olyanokat, akik a gyanú szerint sem követtek el súlyos cselekményeket.
Zoom
Mivel korábbi közleményünkben szolidaritást és összezárást javasoltunk az össz-jobboldalnak úgy éreztük a szavakat tetteknek is követnie kell. A gyanúsítottak felvették velünk a kapcsolatot, mi pedig biztosítottuk őket támogatásunkról. Tőlük tudjuk, hogy a rendőrség eljárási hibák sokaságát vétette, melyek szintén elősegíthették, hogy szabadlábon védekezzenek.
Amit meghirdettünk, tartjuk is: Nincs elhatárolódás, nincs politikai karantén. A baloldal az undergroundtól a mainstreamig összezár, és ha kell olyan embereket vesznek védelmükbe a világbékéről ömlengő újságírók, és öltönyös politikusok, akik véletlenszerűen választott áldozataikat viperákkal és kalapácsokkal verték félholtra Budapest utcáin.
Nem legitimálunk semmilyen bűncselekményt, és nem buzdítunk senkit bűncselekmény elkövetésére, de zárjuk és tartjuk a sort, mert a szavak mögött akkor van tartalom, ha nem csak szélcsendben, hanem a viharban is működnek.
A jogi védelmet Mozgalmunk biztosítja számukra, illetve minden egyéb tekintetben is mellettük állunk, vállt vállnak vetve.
Légió Hungária