Azt igénylem a politikai riválisoktól, függetlenül attól, hogy van-e vitánk: fejezzék ki szolidaritásukat Szilvásy György miniszter mellett, és mondják el hangosan, hogy elutasítják az ilyen fajta erőszakot - nyilatkozta a választási csaló, törvénytelenül kormányzó, tömegbe lövető Gyurcsány Ferenc a "polgári nemzetbiztonsági" szolgálatok irányításáért felelős bűntársa lopott közpénzen épült nyaralóját ért ÁLLÍTÓLAGOS merénylettel kapcsolatban.
Érteni kell, hogy itt kétfajta felelősségről van szó - hangsúlyozta Gyurcsány a törvénytipró totalitarista  Szilvásy nyaralóját ért állítólagos támadás kapcsán. Az egyik az elkövetőé, amely egy köztörvényes bűn, s a rendőrséget arra kell kérni, hogy határozottan járjon el, és találja meg az elkövetőt vagy elkövetőket – mondta a köztörvényes maffiavezér.
De van azoknak is felelősségük, akik Magyarországon az elmúlt években ezeket az indulatokat szították, és mentséget kerestek arra, hogy miért lehet támadólag, agresszíven fellépni, s azt mondták, hogy bármilyen eszköz megengedhető a kormány elkergetésére - fogalmazott az igazmondásáról hírhedt, az ügyészség szerint is cégcsaló (bár bűncselekménye elévült) Feri.
„Remélem, hogy van lelkiismeret-furdalásuk azoknak, akik ezt hangoztatták az embereknek, s akik elhitették nagyon sokakkal, hogy a politikai küzdelembe ez is belefér” - hápogott Gyurcsány.
Kifejtette: nem véletlen, hogy politikusokat ilyen támadások érnek, s emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban jó néhány képviselőt is ért ilyen atrocitás. „Nincs az a politikai törekvés, amelyet alátámaszthat ez a fajta gyalázatos magatartás” - hangoztatta a tömegbelövető Gyurcsány.
Robbanásról tudnak a településen
Szilvásy György szerda délután megerősítette, az ő nyaralójának ajtaján találtak égési nyomokat. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter a történtekkel kapcsolatban mindössze annyit mondott: reggel értesítették az esetről, és együttműködik a nyomozást végző szervekkel. A kormányszóvivői tájékoztatón szerdán Budai Bernadett elmondta: Szilvásy György reggel kapott tájékoztatást arról, hogy a nyaralójánál „valamiféle robbantás, robbanás történt”. „Akár miniszterrel, akár országgyűlési képviselővel, akár egy állampolgárral szemben ilyet követnek el, azt csak elítélni lehet” - jelentette ki a kormányszóvivő.
Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője korábban azt mondta: égési nyomokat találtak a Veszprém megyei nyaraló ajtaján, az épületben senki sem tartózkodott. „Jelenlegi adatok szerint a bűncselekményt szeptember 3-án a hajnali órákban követték el, ismeretlen gyúlékony anyag felhasználásával”- olvasható a rendőrség honlapján. Az okozott kár megállapítása folyamatban van, személyi sérülés nem történt – írták. Az ügyben ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekménye miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Kigyós Ferenc, a falu polgármestere az elmondta, tudomása szerint nem Molotov-koktél robbant az udvaron, ugyanis a detonáció ereje annál sokkal nagyobb volt. Közlése szerint a helyszínt tűzszerészek vizsgálják. A polgármester hozzátette: a miniszteri nyaralónak a verandája és egy folyosó sérült meg a robbanás következtében.
Léder Müller Éva, aki Szilvásy házával szemben lakik, azt közölte, hogy hajnalban rettenetes erejű detonációra ébredt fel. Közlése szerint tüzet nem tapasztalt a miniszteri üdülő udvarán, de nagyon erős benzinszagot érzett.
A Magyarok Nyilai áll a támadás mögött?
Azt egyelőre nem tudni, hogy a titokminiszter nyaralóját ért ÁLLÍTÓLAGOS támadás mögött is a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg áll-e. A mostani eset azonban nagyon hasonlít a februári szocialista politikusok házát ért Molotov-koktélos támadásokhoz, amelyeket ez a szervezet vállalt. Az egészségbiztosítási törvény végszavazása előtt öt MSZP-s képviselő házára, illetve lakására dobtak benzines palackot. A Magyarok Nyilai nevű szervezet a hírTV köztörvényes, tolvajprivatizátor, Tasnádi-üzlettárs műsorvezetője, Csintalan Sándor brutális megverését is magára vállalta. A decemberben történt támadás ügyében a Nemzeti Nyomozóiroda ennek ellenére két héttel ezelőtt megszüntette a nyomozást, mert nem találták meg az elkövetőket. A rendészeti miniszter szerint az sem biztos, hogy létezik a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet.
(MTI, hírTV korrigálva)