Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:51 Megölte gazdáját egy megvadult bika az erdélyi Tordaszentlászlón15:36 Hallatlan antiszemitizmus: közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia15:18 Észtország Makarov-pisztolyokat szállít Ukrajnának a szakadárok elleni harchoz14:38 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Hazafiak lefújták a pilisi szlovák helységnévtáblákat - A tót önkormányzat nem ítéli el a felvidéki magyarellenes terrort

Reklám

Rongálás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás annak felderítésére, hogy vasárnapra virradóra ki, vagy kik festették le Pilisszentkereszt és Pilisszántó út menti községtábláinak szlovák feliratát - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nacionalista, összetartó tótok eljárást sem indítanak, amikor a Felvidéken a szlovák betolakodók 17 éve (Szlovákia önállósulása óta) rendszeresen lefújják és megrongálják a magyarlakta települések magyar feliratait. A tót rezsim pedig most azzal próbálkozik, hogy letagadja a magyarverést és rendőrterrort, és szlovákellenességről rikonyál Pilisszentkereszt és Pilisszántó miatt, ahol egyetlen tótot sem bántottak.
A szlovák kisebbség lakta Pilisszántó községtáblájának szlovák Szantov nevét szórták be fekete festékkel, a szomszédos Pilisszentkereszt határában pedig az oda vezető utak mentén hasonló módon három táblát is megrongáltak, egyiket pedig a Pilisszentkereszt és a szlovák nevet hordozó Mlinki közös oszloppal kidöntötték. Ugyancsak festékkel "Nácik" feliratot pingáltak a községháza falára (ez butaság volt, a területrabló tót sovinisztáknak semmi köze a nácizmushoz - a szerk.).
Az ügyben a szentendrei rendőrkapitányság emberei folytatják a vizsgálatot.
Lendvai József, Pilisszentkereszt polgármestere elmondta, hogy véleménye szerint a rongálás mögött politikai provokáció húzódhat és összefüggés lehet a szombati dunaszerdahelyi focimeccsen történtekkel, amikor magyar szurkolókat bántalmaztak és vettek őrizetbe a szlovák rendőrök. Annál inkább gyanítható a provokáció, mert két éve, Marina Hedvig megverésének idején hasonló módon a községtáblát ismeretlenek összefirkálták az egyébként többségében szlovákok lakta Piliszentkereszten (Nem csoda, hiszen a tótok közül itt sem volt hajlandó senki elítélni Hedvig megverését - a szerk.). Már csak a többségében szlovák nemzetiségű lakossági összetétel miatt is eleve értelmezhetetlen kiket célozhat meg a nácizás. "Jó tudni, hogy a faluban az önkormányzat fenntartásában szlovák nemzetiségi általános iskola is működik, ahol 133 gyerek tanul szlovák és magyar nyelven" - tette hozzá.
A magyarországi szlovák vezető nem hajlandó elítélni a magyar szurkolók szlovák rendőrök általi agyonverését
Demján Tamásné, a helyi szlovák kisebbségi önkormányzat elnöke azt mondta az MTI-nek, hogy a 2300 lelket számláló faluban békében élnek egymás mellett a magyar, valamint a magukat szlováknak, vagy német származásúnak valló emberek. Gyakran tartanak különféle közös kulturális rendezvényeket, amelyeken többnyire magas a részvételi arány. A községben egyébként folynak az előkészületek a magyar és a szlovák kormány közös finanszírozásával, 160 millió forintból megvalósuló Szlovák Regionális Központ építéséhez. A tervek már elkészültek, a közműveket bevezették, jelenleg az építési engedélyre várnak - mondta.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready