Elrendelte Hunvald György előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság - értesült a Híradó. Nézze meg bilincsben a szocionistát ide kattintva.
A bíróság azért döntött a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett, mert úgy ítélte meg, hogy Hunvald György szabadlábon megnehezítené a büntetőeljárást. A bíróság szerint a polgármester befolyásolná a tanúkat, illetve összebeszélne az ügy többi gyanúsítottjával.
A Központi Nyomozó Főügyészség indítványában is arra hivatkozott, hogy Hunvald György a folyamatban lévő nyomozást, illetve a nyomozó hatóságot és a képviselő-testületet befolyásolná.
A VII. kerületi polgármestert kedden vették őrizetbe. Hunvald Györgyöt gyanúsítottként hallgatták ki az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.
A politikust bűnsegédként elkövetett hétrendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként csalással és kétrendbeli, különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntettének kísérletével gyanúsítják.
(Híradó)