Bűnsegédként elkövetett emberölés kísérletével és súlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség azt a cigányt, akit kedden vettek őrizetbe a nyomozók Budapesten a Cozma-üggyel összefüggésben. A bűnöző védője az InfoRádiónak azt mondta: ügyfele kisebb súlyú bűncselekmények miatt már volt büntetve.
Az InfoRádiónak nyilatkozó ügyvéd elmondta: a kedden őrizetbe vett P. Gábor nem a késelésben, hanem a veszprémi szórakozóhelyen kitört verekedésben vett részt, ezt el is ismerte. Bacsek György azt állította: védence hangsúlyozta, nem tudott arról, hogy bárkit is megkéseltek volna, és nem is látott senkinek a kezében kést.
A társaságból ő hagyta el utoljára a szórakozóhelyet, és amikor kiment az utcára, akkor már két férfi feküdt a földön - számolt be az ügyvéd védence vallomásáról. P. Gábor arra a kérdésre, hogy ki kezdte, és miért tört ki a verekedés, "nem tudott válaszolni". (Nyilván csak ott eszmélt fel szegény, még véletlenül sem maffiaügyleteket intéztek - a szerk.)
Bacsek György azt is szerette volna elhitetni: védence nem az enyingi csoporthoz tartozik, de ismerte a gyilkossággal kapcsolatban Ausztriában letartóztatott Raffael Sándort és Németh Győzőt.
Az ügyvéd elmondta azt is, hogy P. Gábor korábban kisebb súlyú bűncselekményeket (lopási kísérlet, csempészet, közokirathamisítás) már elkövetett.
(InfoRádió nyomán)