Ötszáznál is több civil szervezet csatlakozott tegnapig az új választások kiírását követelő, békés nagygyűléshez - állította a Magyar Nemzetnek Fricz Tamás politológus, a rendezvény egyik megmondóembere, a tények azonban sajnos mást mutatnak. Bár amúgy sem azon múlik, hány egyszemélyes szervezet csatlakozik, sokkal inkább azon, mit mondanak a megjelenteknek. Reméljük a legjobbakat.
A Civil Összefogás Fórum tüntetéséhez csatlakozó szervezetek listáját Fricz kérdésre sem árulta el egy videóinterjúban, csak mellébeszélt. A különféle szórólapokon két honlapcím lelhető fel. A www.civilosszefogas.hu a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tulajdona, nem üzemel. Az osszefogas.hu egy bizonyos Kelety Gáboré, itt már van némi információ, 28 alapító szervezetről beszélnek (bár ha megszámoljuk, csak 27, mivel Makovecz gittegylete kétszer szerepel).
A szervezők legalább százezer embert várnak virágvasárnap 14 órakor a Hősök terére. A lap azt írja szombaton, hogy a rendezők szerint az elmúlt évek tüntetéseitől eltérően itt nem lesznek vasrácsok, vízágyúk és fenyegető rohamrendőrök (persze, miután a külvárosban, mindenféle rázós helyszíntől távol, az inkább ünneplésre alkalmas Hősök terén tartják rendezvényüket - a szerk.). Tafferner Éva, a BRFK szóvivője a lapnak megerősítette: a rendezők kifejezett kérésére nem kerítik körbe a Hősök terét. (Kérdés ezek után, hogy a Jobbik nem kérhet ilyet, vagy szervezőik töketlenek, hogy még a legbékésebb megemlékezéseiken is folyton kordonozás van? - a szerk.)
(Zoom, Kuruc.info)