Alig kétszázan gyűltek össze a budapesti "antifasiszta rendezvényen" szombat délután a Városháza parkban - adja hírül az MTI. A Független Hírügynökség száznál több résztvevőről beszél (így lett a címbéli kb. 150). A megmozdulást jelentős rendőri jelenléttel biztosítják.
A téren több "roma és nem roma civil szervezet" sátrakat, illetve pultokat állított, köztük a Baloldali Zöldek, a Magyar Egyesült Baloldal, a MEASZ, a Civil Parlament, a Magyar Antifasiszta Liga, valamint a Baloldali Feminista Hálózat és a Háttér Társaság a Melegekért.
A "rasszizmus és a fasizmus elleni rendezvényen" este 10 óráig koncerteket tartanak. A megmozdulást jelentős rendőri jelenléttel biztosítják. A demonstráció előtt lámpaoszlopokon több térfigyelő kamerát is elhelyezett a rendőrség. A rendezvényen több alkalommal is feltűnt néhány fekete ruhába öltözött fiatal, ám a demonstrációt sajnos nem zavarták meg, néhány perc után távoztak. A rendőrség a Deák, az Erzsébet és Városháza téren több embert igazoltatott, akiknek egyebek mellett a hátizsákját is átvizsgálták.
Alább néhány kép a ritka szánalmas társaságról:







(MTI - Hírszerző nyomán)