Nincs a cigánytámadások ügyében lefoglalt autók között terepjáró, noha a szemtanúk korábban többször is erről beszéltek. A rendőrök ráadásul egyik helyszínen sem rögzítettek kifejezetten terepjáróhoz tartozó nyomokat.
Az RTL híradójának csütörtökön több szemtanú is azt mondta, egy bizonyos típusú autót láttak a faluban, áprilisban, azon az éjszakán, amikor egy 54 éves férfit lelőttek. Ezt pedig akkor a nyomozóknak is elmondták. Borsi Gyula, a Tiszalöki Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője arról beszélt, hogy a tanúknak korábban több mint tíz terepjárót sorakoztattak fel a rendőrök, és mindenki ugyanazt a járművet választotta ki.
Petőfi Attila a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője a Híradónak azt mondta, hogy három lefoglalt személyautó között vannak az elkövetéshez használt járművek is - ezek között azonban nincsen terepjáró. Pedig a rendőrség nemcsak a szemtanúk vallomásai, hanem a helyszínek megközelíthetősége miatt is terepjárókat keresett, és azok nyomait a támadások után. Csakhogy az RTL híradó információi szerint ilyen nyomokból végül egyet sem találtak.
(FH)