Valószínűleg családi tragédia történt Tényőn – mondta a Lánchíd Rádiónak a település polgármestere. A megyei napilap is családi tragédiát valószínűsít, a kisalföld.hu azt írja: a gyilkos fejszét és motorosfűrészt használhatott a mészárláshoz. A borzalmas tragédiát az egyik helyszínen járt rendőr vérfürdőnek nevezte.
Valószínűleg családi tragédia történt Tényőn – mondta el a Lánchíd Rádiónak a település polgármestere. Varga Gábor hozzátette: a nyomozás jelenlegi állása szerint nem kívülről érkezett a gyilkos. Részleteket azonban nem árult el. A polgármester elmondta még: rendes családnak ismerte meg az elhunytakat, bár csak hat éve költöztek településre, s a gyerekeket is Győrbe járatták iskolába, így túl sok kapcsolatuk nem volt a faluval, haragosukról sem tudtak. Varga Gábort megdöbbentette a tragédia.
A kisalföld.hu helyszínen szerzett információja szerint családi dráma történt Tényőn hétfőn. Úgy tudják, a férj végzett feleségével és két kislányával, s a végén magával. Információikat a rendőrség nem erősítette meg. A megyei főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes csupán annyit mondott: a bűncselekményben folytatott nyomozás eddig ismertté vált körülményeiről délután 2 órakor sajtótájékoztatón számolnak be. Az alezredes a megyei napilap internetes kiadásának egy másik forrásból származó információját sem erősítette meg, miszerint a férj pszichiátriai kezelés alatt állt.
A 37 éves Sz. K. és felesége, K. V. belsőépítészek, hat éve laktak a faluban, a telek, amire építkeztek, nagyanyai örökség volt. A kisalföld.hu úgy tudja, az ismeretlen gyilkos fejszével és motoros fűrésszel végzett a családdal.
Korábban írtuk: Vérfürdőként írta le a hétfőn felfedezett tényői négyes gyilkosságot egy név nélkül nyilatkozó, a helyszínen járt rendőr. Tényő polgármestere úgy tudja, családi dráma történt.
A rendőr elmondta, hogy szúró- vagy vágóeszközökkel végeztek a harmincas éveikben járó szülőkkel, valamint két gyermekükkel, a nyolc- és ötéves kislánnyal.
Kedd reggel, amikor már a helyszín közvetlen közelébe engedték a rendőrök az újságírókat, az MTI tudósítója azt láthatta, hogy egy félkész házban élt a meggyilkolt család. Az épület falai még vakolatlanok, itt-ott építőanyag-halmok állnak.
A ház, ahol a gyilkosság történt, Tényőnek a főúttól távolabbi végén áll, három-négy háznyira a település végét jelző táblától.
A Győr-Moson-Sopron megyei településen hétfő este hét óra körül találta meg vérbe fagyva a négytagú családot egy rokonuk - közölte aznap Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
A család egyik ismerője az MTI tudósítójának a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő építészmérnökként dolgozott.
Keddre ígért bővebb tájékoztatást a gyilkosság helyszínéről hétfőn késő este távozó Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány.
Családi dráma?
Tényő polgármestere, Varga Gábor Kálmán az MTI tudósítójának kedd reggel a helyszínen azt mondta: a rendőröktől hallotta, hogy "nagy valószínűséggel családi dráma" áll a történtek hátterében.
A család hat éve költözött Tényőre, és mivel a szülők Győrben dolgoztak, a helyiek többsége nem igazán ismerte őket - közölte a polgármester, hozzátéve, hogy haragosukról sem tudnak.
Korábban írtuk: Négyes gyilkosság történt Tényőn, két felnőttet és két gyermeket találtak holtan hétfőn a Győr-Moson-Sopron megyei községben egy lakóházban.
Egy házaspárról és két gyermekükről van szó; egy őket látogatni induló rokonuk talált rá a négy halottra este hét óra körül – mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
A HírTV-nek a helyszíntől 300 méterre tartózkodó tudósítója este fél 10-kor arról számolt be, hogy a rendőrség teljesen lezárta a gyilkosság helyszínére vezető utat. Információk szerint egyébként este 7-kor érkezett a bejelentés a szörnyűségről. A rendőrség szerint „brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról” lehet beszélni.
A hatóságok azt is megerősítették, hogy egy apáról, anyáról és két gyermekükről van szó, de az ügyben senki nem nyilatkozik, az első érdemi információkra órákat kellett még várni késő este.
Este 9-kor érkezett egyébként a helyszínre a megyei rendőrfőkapitány és a szóvivő. A lezárt területen kívül tartózkodó tényői polgármester a találgatásokkal kapcsolatban annyit a HírTV-nek elárult, hogy "valószínűleg nem romák voltak", valamint hogy leszámolás állhat a négyesgyilkosság hátterében.
(MTI - MNO)