A hírTV-n és az MNO-n maga a botrányos ügy, a Kubatov-hangfelvétel nem, csak annak fideszes magyarázata jelent meg. Olyan vastag bőr van a képükön, hogy "állítólagos hangfelvétel"-ről beszélnek, mikor bárki meghallgathatja.
A kérdésünk csak az: amikor fordítva történt, tehát Gyurcsányról került elő az a kínos őszödi beszéd, ott a Fidesz miért nem "állítólagos hangfelvétel"-ről beszélt?
A Fidesz rendületlenül támadta a Jobbikot. Címlapon hozta a Magyar Hírlap, hogy egyik képviselőjelöltjük évekkel ezelőtt egy legénybúcsún hót részegen látható. Igen, a Jobbiknál ilyen "botrányokat" találtak. Most viszont a hangfelvétel nem pusztán egy fideszes személy egyéni ügyére mutatott rá, hanem magának a Fidesznek a céljára, súlyos bűncselekményre, amiért valakik akár börtönbe is kerülhetnek.
A saját szimpatizánsokat lehet listázni, ha azok beleegyeznek. De egészen biztosan nem egyezett bele mindenki, és itt sokkal többről van szó. Arról, amit Kubatov is elmond: név szerint ismerik azokat, akik elmentek ugyan szavazni, de nem a Fideszre szavaztak. Egy demokráciában mi szükség van nyilvántartani többek között a jobbikos szavazókat is? Az emberek pártszimpátiáját semmiféle módon nem lehet nyilvántartani. Különben semmi értelme a titkos választójognak.
Magyari Gábor - Kuruc.info