2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke17:54 Orban-kormány lehet Romániában (is)17:30 Rendőrnek adta ki magát, és "szexuális cselekmény eltűrésére kényszerített" egy nőt17:22 Több százezren menekültek el a török támadás elől Északkelet-Szíriában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés ::

Közrendvédelmi telepekre zárná a cigánybűnözőket a Jobbik (bővítve)

Reklám

 
 
A Jobbik a cigánykérdés rövid távú megoldása érdekében úgynevezett közrendvédelmi telepekre zárná a közrendet veszélyeztető egyéneket, továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre.


Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: pártja elsőként Miskolcon szeretne létrehozni egy minta közrendvédelmi telepet. A kettős kordonnal körbevett területen rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett élhetnének az emberek (értsd: a cigányok - a szerk.), akik csak regisztrálva hagyhatják el az este 10 óra után kijárási tilalom alatt álló telepet - fűzte hozzá.
A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Vona Gábor pártelnök elsősorban azt emelte ki, hogy az elmúlt húsz évben csődöt mondott a cigányság integrációja, ezért a Jobbik szerint hosszú távon egyebek mellett a cigány gyerekek bentlakásos iskolákban történő taníttatására van szükség. A Jobbik elnöke megjegyezte továbbá, hogy az esetek többségében a szegregáció lenne a leghatékonyabb nevelési módszer.
Szegedi Csanád szerint a közrendvédelmi telepek célja a bűnöző elemek eltávolítása, valamint az ott lakók "integrációra kényszerítése".

A politikus szerint a telepekre egyrészt a helyi lakosságot terrorizáló, illegális telek- és lakásfoglaló cigány családok kerülhetnek a Miskolc melletti Lyukóvölgyből, amihez a rendőrségnek elég lenne egy jegyzőkönyvet kiállítania a garázdálkodó személyekről. Szegedi Csanád elmondása alapján szintén a Jobbik által kezdeményezett telepre kerülnének a miskolci Avasi-lakótelepről, azon cigány emberek, akik a saját családjukat, és a környezetükből 20-30 embert beköltöztettek másfél-, kétszobás lakásokba és az egész környéket rettegésben tartják. A képviselő szerint az önkormányzat ebben az esetben kényszerkilakoltatással kezdeményezné a telepre szállítást.
A Jobbik elképzelései szerint a cigányoknak szánt telepekről való visszatérésről egy önkormányzat által létrehozott testület dönthetne, amennyiben az ott élők rendszeresen iskoláztatják gyermekeiket, illetve közmunkákban vesznek részt. Az EP-képviselő megjegyezte továbbá, hogy a Jobbik egyelőre országosan nem tudja megvalósítani a csendőrséget, de ahol lehetősége lesz önkormányzati szinten, városi, települési csendőrséget hoz létre azért, hogy (...) Észak-Kelet Magyarországon visszaszoríthatóvá váljon a cigánybűnözés.
Hozzátette: a fentiek mellett önfenntartó börtönök létrehozására is szükség van, mert jelenleg egy fogvatartott aránytalanul sok pénzbe, havonta 240-250 ezer forintjába kerül az államnak. Szegedi Csanád szerint aki ezen börtönök falai között nem teremti elő az ellátásához szükséges összeget, azt puritánabb körülmények közé helyezik.


Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy vörös, zöld és narancssárga struccokat lát, amint a homokba dugják a fejüket, a magyar politikai elit ugyanis szerinte mindenféle politikai korrektségből vagy politikai számításból nem akar szembesülni azzal, hogy Magyarország talán legsúlyosabb problémája a cigány-magyar együttélés kérdése.
A Jobbik elnöke arra szólította fel a többi pártot, hogy nézzenek szembe a valósággal, végre legyen bennük kellő bátorság ahhoz, hogy kimondják azt, amit (...) a magyar társadalom 90 százaléka vasárnap a családi ebéd alatt dühében kimond, mégpedig azt, hogy Magyarországon a cigányság integrációja csődöt mondott. A politikus szerint egészen más megoldásokra van szükség, ha nem akarunk polgárháborús helyzetet az országban. Kiemelte: a Jobbik egy parlamenti eseti bizottságra bízná a diagnózis felállítását, továbbá kezdeményezi, hogy Magyarország 2011-es EU-elnöksége alatt álljon ennek az ügynek az élére, és hozzon létre egy uniós testület ennek az egész Európát lázban tartó kérdésnek a kezelésére.
Vona Gábor arra is kitért, hogy az oktatási rendszer jelenleg képtelen szocializálni a cigány gyermekeket, a kitörést ezért szerinte egy, már az általános iskolától alkalmazott bentlakásos rendszer szolgálhatja. A Jobbik szerint ez akár fordított szocializációt is eredményezhet, vagyis a cigány kisgyermek az iskolából hazatérve saját környezetének is továbbadhatja az akár egyházi fenntartású intézményekben tanult normákat. Hozzátette: a Jobbik a szegregációt és az integrációt is az oktatás alkalmazható eszközeinek tartja.
A Jobbik vezetője azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy amíg a pártok között nincs érdemi vita ebben a kérdésben, addig a szőnyeg alatt tartjuk ezt a problémát. Vona Gábor szerint az elmúlt húsz évben a Jobbik tette a legtöbbet a cigányságért azzal, hogy végre őszintén szembe akar nézni a problémákkal.
(MTI korrigálva)
Kapcsolódó: 
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready