A Jobbik Magyarországért Mozgalom mély megrendüléssel értesült a budapesti West Balkán szórakozóhelyen bekövetkezett, három fiatal életét követelő tragédiáról. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családjainak, barátainak.
A társadalmi megdöbbenés és jogos felháborodás, valamint a még túl sok tisztázatlan kérdés miatt követeljük, hogy a hatóságok semmiben se ködösítsenek, adjanak tiszta és világos válaszokat a hír- és közösségi oldalakon felmerült információkkal kapcsolatban. A Jobbik szerint sürgősen tisztázni kell, mi okozta a pánikot, a feltételezett felelősöket pedig - akár a szórakozóhely tulajdonosi, üzemeltetői oldaláról - előzetes letartóztatásba kell helyezni a nyomozati eljárás sikere érdekében.
A hasonló tragédiák megelőzése végett követeljük a szórakozóhely-engedélyek kiadásának szigorítását, a biztonsági személyzet munkájával (például a korhatár ellenőrzése, a befogadóképesség betartatása) és a biztonsági berendezésekkel kapcsolatos előírások szigorú betartatását és gyakori ellenőrzését. Értetlenül állunk az előtt az információ előtt, amely szerint érvényes működési engedély nélkül tarthattak több esetben is nagyszabású rendezvényt a tegnap tragédiába torkolló helyszínen.
A Jobbik arra szólít fel mindenkit, hogy a tragikus eset vizsgálata és kommunikációja során ne a polkorrekt beszédre, hanem az igazság kiderítésére törekedjen.
Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt ifjúságpolitikai kabinetjének elnöke