Debrecen – Megrovást kapott a Debreceni ítélőtáblán a kertjét árammal védő Szoboszlai Barna. Uborkát akartak lopni tőle, az áram pedig agyoncsapta az egyik tolvajt.

A Debreceni Ítélőtáblán Balla Lajos bíró hétfő kora délután kihirdetette: Szoboszlai Barna megrovást kap. A bíró szerint az idős bácsi nem akarta senkinek kioltani az életét, a tolvajok ellen alkalmazott módszerei korábban hatástalanok voltak.

Tavaly novemberben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság egy év (két évre )felfüggesztett fogházra ítélte Szoboszlai Barnabást. A nyugdíjas kesznyéteni férfi áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje terményeit a tolvajoktól, ebből nem is csinált titkot, a faluban beszéltek róla. A 70 éves férfi kertjébe 2008 nyarán próbáltak bemenni, hogy uborkát lopjanak, ám az egyik tolvajt halálra rázta az áram, másikukat súlyos, harmadik társukat pedig könnyebb sérülésekkel látták el. Szoboszlai Barna a bíróságon elmondta: előtte már többször lopták meg, valahogy meg akarta védeni a tulajdonát, de senkit nem akart megölni. Az ítélethirdetést követően a védő felmentésért, míg a vád súlyosbításért fellebbezett.

Részletek később!
(Civishir)