Újabb indítványokat nyújtott be az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András védője a színész-műsorvezető elleni büntetőperben; a korábbi és a mostani beadványok áttanulmányozására rövid szünetet rendeltek el a keddi tárgyaláson a Pest Megyei Bíróságon.


Ruttner György ügyvéd kérte, hogy játsszanak le egy DVD-t, kétpercnyi felvételt a korábbi elsőfokú tárgyalásról, mivel szerinte az döntő jelentőségű lehet, akár az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését is eredményezheti. A védő továbbá a vádlott egészségi állapotára vonatkozó és elmeorvosi véleményeket nyújtott be, amelyek arról szólnak, hogy a baleset során Stohl András beütötte a fejét. Kezdeményezte azt is, hogy hallgasson meg a bíróság több orvos szakértőt.
Az ügyvéd egy másik beadványa a baleset egyik sérültjével kötött megállapodást tartalmazza, továbbá iratokat, véleményeket, leveleket nyújtott be a színésznek a drogmegelőzés érdekében folytatott tevékenységéről, és a bíróság elé tárta a művésztársak véleményét is. Ruttner György azt is kérte, hogy a mostani tárgyalást vegyék videóra; ennek a költségét már ki is fizették.
A keddi tárgyaláson több ismert színész is megjelent, köztük Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Alföldi Róbert, Kern András, Garas Dezső és Kulka János - adja hírül az MTI. A Velvet szerint a buzi Alföldi azt mondta Stohlnak a tárgyaláson: "Izgi, nagyon jó!"

Korábban írtuk: Jogerős ítélet születik Stohl ügyében
A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság ma tárgyalja az ittasan (és kábítószer hatása alatt) súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyét, a bírói tanács várhatóan jogerős ítéletet hirdet.
Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, s ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a vétlen sofőrök és utasok közül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. Az otthonából mintavételre és kihallgatásra előállított Stohl beismerte, hogy ő okozta a balesetet. Később kiderült, hogy a színész kokaint is fogyasztott, de ez nem képezte a vád tárgyát, mert Stohl vállalta az úgynevezett elterelést.
A Budakörnyéki Bíróság Stohlt, nem jogerősen, súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre a közügyek gyakorlásától, és a több mint 650 ezer forintos bűnügyi költségeket is meg kell fizetnie.
A bíróság azt is kimondta: a színész-műsorvezető a leghamarabb büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra. (Az elsőfokú ítélet kihirdetésének napján derült ki, hogy a Stohl által okozott baleset legsúlyosabb sérültje nem gyógyult fel teljesen, ezért az ügyész maradandó testi fogyatékosság okozásával egészítette ki a vádat). Stohl András korábban azt hazudta, elfogadja az ítéletet, aztán mégis enyhítésért fellebbezett.
A Pest Megyei Bíróság szóvivője, Kende Katalin korábban úgy nyilatkozott, hogy a másodfokú tárgyaláson bizonyítás már nem történik, csupán az ügyész, a védő és a vádlott kap szót; a vádlott számára nem kötelező a megjelenés.
(MTI nyomán, kép: Túry Gergely - HVG)