A legtöbben úgy gondolják, hogy kínaiak telepszenek be majd sokan Magyarországra, ám a feltételezett bevándorlási dobogó második helyén a zsidók állnak. Az előítéletek és félelmek dobogóján viszont az első helyre kapaszkodtak fel Izrael fiai - olvasható az ATV honlapján. Előítélet helyett természetesen utóítélet értendő - van már némi tapasztalatunk. Sajnos.

A Nyírtasson bűzölgő zsidók

Magyarország – a magyarok szerint – vonzó bevándorlási célpontnak számít: a válaszadók 58 százaléka számít arra, hogy a jövőben valamilyen népcsoport nagy számban telepedik le Magyarországon. Tekintettel arra, hogy a Tárki korábbi vizsgálatai szerint a bevándorlókkal szemben a hazai közvélemény erősen elutasító, ez az adat erős társadalmi fenyegetettség-érzést tükröz. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a jelenséghez a magyarok mennyire nincsenek "hozzászokva": jelenleg a bevándorlók népességhez viszonyított aránya meglehetősen alacsony, 2 százalék alatt van, és többségük határon túli magyar - áll a hitgyülis tévé oldalán (szerintük tehát "bevándorló" az a magyar, aki hazánk egyik részéből a másikba költözik, csak azért, mert - a szekta kedvenc népének köszönhetően is - 91 éve gúnyhatárokkal szeretnék szétszakítani a nemzetet).
Az Európai Integrációs Alap támogatásával a Tárki által 2011 tavaszán készített kutatás szerint leginkább a kínaiak, illetve zsidók és arabok bejövetelétől fél az átlagpolgár. Azok, akik a zsidók és izraeliek nagyszámú bevándorlását várják, "előítéletesebbek" is velük szemben (azaz pontosan tudják, mire számíthatnak) – a kínaiak, arabok, afrikaiak esetében azonban nincs ilyen összefüggés.
Ami a konkrét népcsoportokat illeti, a magyar válaszadók 48 százaléka szerint telepszenek le Magyarországon kínaiak, az arabok és a zsidók nagyszámú bevándorlásárra 26 illetve 23 százalék számít. Afrikaiak betelepülésére 17 százalék, "szlovákokéra" pedig 13 százalék számít. Azt, hogy népes holland csapat érkezik, csak 8 százalék tartja valószínűnek, oroszok vagy németek bejövetelére csak 7-7 százalék számít. A összes vizsgált népcsoportra igaz, hogy azok, akik tömeges bevándorlásukat várják, alacsonyabban iskolázottak, és jobban félnek a bevándorlás bűnözést növelő hatásától.
"A zsidók beözönlésével kapcsolatos hiedelem elterjedtsége azzal függhet össze, hogy az antiszemita politikai közbeszédben az izraeliek honfoglalása gyakran emlegetett és fenyegető lehetőségként jelenik meg. A zsidókkal szembeni előítéletek és a tömeges letelepedésükben való hit összefüggése az adatokból is jól látható: akik arra számítanak, hogy nagyszámú zsidó jön az országba a jövőben, azok kevésbé fogadnának el zsidót szomszédként, munkatársként vagy éppen házastársként. A kínaiak, az arabok és az afrikaiak esetében viszont nincs így: az ő betelepedésükben hívők nem eleve előítéletesebbek ezen csoportokkal szemben" - sajnálkozik az ATV. Oka van rá, hiszen úgy tűnik, egyre több magyar szemét sikerül felnyitni, s talán már csak Csintalan vallja azt, hogy Simon Peresz "csak viccelt", amikor hazánk zsidó felvásárlásáról beszélt egy konferencián.
(Kuruc.info)