Az MSZP szerint minden esetben fel kell lépni, amikor "a véleménynyilvánítás szabadságát éri támadás", mint ahogyan legutóbb Kertész Ákos esetében történt, aki íróként "hirdetett ítéletet" - közölte Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s frakcióvezetője az MTI-vel.

Aki izraeli kitűzővel jár a magyar Parlamentbe
Mint a közleményben olvasható, az MSZP "a szokásos politikai hangulat ellenére" sem gondolta, hogy a jobboldali sajtót ennyi ideig tartja lázban Kertész Ákos írása, de "elérkezett a perc", amikor már szólniuk kell.
"Szólnunk kell, mert a szólásszabadság 20 éve után a gonoszok kora következik" - áll a Horváth Csaba által jegyzett közleményben.
"Reménytelen vita abban a korban elemezni az író, költő munkásságát, amelyben él. Nem fogjuk engedni, hogy Sztálinnal, Haynauval egy csoportba sorolják a szélsőségek Kertészt, azzal, hogy megfosztják díszpolgári címétől! Ma ő, holnap a Nobel-díjas Kertész Imre kerülhet sorra, aki a radikális jobboldal számára zavaró tisztánlátással mutatta be történelmünk egy szégyenteljes szegletét. Mert nem az a bűnös, aki felismeri a gonoszt és rámutat! »Hiszen tudjuk vétkesek közt cinkos, aki néma«" - fogalmaz az Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának "Szálasi kísértete járja be Budapestet" címmel közreadott állásfoglalása.
(MTI nyomán)