Nem elég, hogy közpénzen haldokoltatja Hornt Orbán, karácsonyi képeslapot is küld a szétvodkázott agyú kommunista gazembernek
Maga Orbán Viktor választotta ki azt a vallási témájú festményt, amely idén a kormányfői karácsonyi üdvözlőlapot díszíti. Rövidesen eldől az is, hogy kiknek postázzák a kormányfő által aláírt kétnyelvű példányokat - írja a Blikk.


A miniszterelnök tavaly 450 képeslapot küldött el az ünnep előtt, 350-et Magyarországra, a többit külföldre. A lap utánajárt annak is, hogy kik kapnak az ünnepi üdvözletekből.
– Idén is minden a szokásos protokollnak megfelelően alakul. Az elsők között kap az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság és az Országgyűlés elnöke, a jelenlegi és a korábbi államfők, továbbá valamennyi alkotmánybírót üdvözli a kormányfő – mondta el Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
Orbán Viktor köztudottan a sport szerelmese, így a hazai sportélet kiválóságai is kapnak képeslapot. A legjelentősebb állami cégek vezetői is találkoznak majd az üdvözlettel, de a kiemelt külföldi vállalatok vezetői sem maradnak ki a sorból: mint például az Audi, az Opel, a Suzuki vagy az újonnan beruházó Mercedes első emberei. A protokoll-listán ott vannak a művészeti intézmények és nagyobb önkormányzatok irányítói is.
Orbán Viktor gyakran találkozik személyesen miniszterelnök kollégáival, a külföldiek közül ők állnak elöl.
A volt miniszterelnökök közül Boross Péter és Horn Gyula kap képeslapot, de lesznek ellenzéki vezetők is, akiknek üdvözletet küld a miniszterelnök. Barack Obama és Putyin csakúgy, mint tavaly, idén is kap. A pápa viszont nem, mert a protokoll szerint egy ország miniszterelnöke a Vatikán miniszterelnökével van egy rangban.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: