Milliókkal tartozik az üzletszerű kerítéssel vádolt R. Lajos, a Miss Hungary szépségversenyek szervezője, aki nagybátyjától, Klapka Györgytől is többször kért kölcsön.

A "répáztató"
Állandó pénzzavarban volt az utóbbi években az 58 éves Répás Lajos, a Miss Hungary szépségversenyek szervezője, akit azzal gyanúsítanak, szexuális szolgáltatások nyújtására közvetített külföldre nőket és kiskorú lányokat - írja a Blikk, amely a letartóztatott Répás Lajos nagybátyjától, Klapka György üzletembertől megtudta, ő is kisegítette néhányszor anyagi gondokkal küzdő unokaöccsét.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyanúja szerint a neki dolgozó modelleket itthoni és külföldi szexmunkára kiközvetítő Répás Lajos jutaléka a lányok bevételének negyedét tette ki, a lap azonban úgy tudja, feltételezett bevételei ellenére a szépséggurunak jelenleg is több millió forintos adóssága van.
Klapka György kizártnak tartja, hogy unokaöccse lányokat futtatott volna, mert akkor dúsgazdagnak kellett volna lennie, a férfi azonban többször is a családjához fordult pénzért. "Amit mi, a családja adtunk kölcsön, azt nem kértük rajta számon, mert a házára állandóan jelzálogot tett valamelyik bank, elég volt Lajosnak azzal megbirkóznia. Mára már nincs is ingatlan a nevén" - mondta Klapka György, aki szerint valaki bosszút akart állni unokaöccsén a vádakkal.
Ruttner György, Répás Lajos ügyvédje megerősítette a Blikk információját, miszerint valóban hárommilliós tartozása van, ám nem magánszemélyek felé. Az ügyvéd elmondta, ügyfelétől DNS-mintát is vettek, a házkutatás alkalmával az iratokon és számítógépes adathordozókon kívül ruhákat is elvittek. Répás Lajos úgy véli, hogy egy elutasított vagy sértett lány vagy lányok bosszúja állhat gyanúsítása hátterében – mondta Ruttner György.
(Blikk - HVG)