A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.

Egy kis móka Gyöngyöspatán
A roma integrációs források felhasználásáról készített számvevőszéki jelentés nem a korrupció miatt írta azt, hogy csak a pénz 10 százaléka ért célba, hanem azért, mert nincs megbízható nyilvántartás arról, hogy valóban romák kapták a támogatásokat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
"Amikor Brüsszelből jön pénz, akkor mindenki roma, amikor meg a rendőrség jön, akkor senki se lenne szívesen az. Ez már inkább persze inkább a rendőrség enyhe bírálata, de a tisztázatlanság, az etnikai adatgyűjtés hiánya, megalapozatlansága miatt kapunk ilyen csúnya számadatokat" - fogalmazott.
Balog Zoltán a "halmozottan hátrányos helyzetű" gyerekek felzárkózását segítő, tavaly kiírt Iskola-háló pályázati programról is sikerként számolt be.
(InfoRádió nyomán)