Öt évig működtetheti a helyi szakképző iskolát a zsidóimádó szekta: a szocialista vezetésű önkormányzat a 2012/13-as tanévtől adja át a fenntartói jogot nekik. Az MSZP városatyái a képviselő-testület csütörtöki ülésén igent mondtak a javaslatra, a Fidesz-KDNP hat képviselője csak tartózkodott, nem szavaztak nemmel.

Örülhet a cionista szektavezér: lassan az egész országot lefedi az iskolahálózata a Fidesznek köszönhetően
Indulatos közbeszólások kísérték a határozathozatal előtti vitát, két civil például „Ne legyetek hazaárulók!" feliratú transzparenst emelt a magasba, az ülésterem ajtajára pedig a „Hazaárulók!" feliratot ragasztották.
Fülöp Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában azt kérdezte, hogy a szülők által készített petíciót miért nem osztották ki a képviselőknek. Jáger László elmondta: 118-an írták alá a váltást ellenző ívet, ám az a törvényben előírt egyetlen véleményezési feltételnek sem felel meg. Hozzátette: a Veszprém Megyei Kormányhivatal szerint minden szabályszerűen történik az ügyben.
A megállapodás kimondja, hogy az önkormányzat bármikor felmondhatja a szerződést, ha a Hit Gyülekezete egyház nem tartja be vállalásait, így például a világnézeti semlegességet garantáló kitételt, és a pedagógusok közalkalmazotti juttatásainak biztosítását.
Szerdán a Hajdú-Bihar megyei Hajdúsámson képviselő-testülete határozott arról, hogy öt éven át a Hit Gyülekezete működtetheti a településen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményt.
Frissítés: A képviselő-testületi ülésen a szavazás előtt Kovács Attila, az ajkai Jobbik-alapszervezet elnöke, valamint Dorkó Miklós, a szervezet tagja "Ne legyetek hazaárulók!" transzparenssel tiltakoztak, majd a voksolás eredményét látva csak a "Hazaárulók" táblát tartották a magasba. Ezt később az ülésterem ajtajára ragasztották. Kovács Attila nemcsak a Jobbik ajkai elnökeként volt jelen, hanem mint az iskolaügyben hátrányosan érintett szülő is.
Zoom
Frissítés2: Törvényesen adták át az Ajkai Szakképző Iskolát a Hit Gyülekezetének - válaszolta Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára újságírók kérdésére az egyik ajkai általános iskolában tartott csütörtöki rendezvényen.
Az oktatási államtitkár, arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a szakközépiskolát a Hit Gyülekezete egyház veszi át, azt válaszolta: "törvényesen bejegyzett egyházként joga van az iskola működtetésére, a törvényes döntést az emberek által megválasztott képviselő-testület hozta".
"Ha nem örül neki a város, akkor talán az önkormányzati képviselőkre kellett volna befolyást gyakorolniuk a lakosoknak, hogy ne így döntsenek" - mondta. Hozzátette, a helyi képviselők kötelessége, hogy az emberek akarata szerint járjanak el.
Személyes véleményeként megjegyezte: az "egyház" nyilatkozatában furcsának találta, hogy hitéletet nem akarnak élni az iskolában. Reményét fejezte ki, hogy a döntés előtt kikérték a szülők véleményét. Majd a jövő eldönti, hogy ez volt-e a jó út - jegyezte meg Hoffmann Rózsa.
(MTI nyomán)