2020. november 23., hétfő, Kelemen napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:39 Ammónia szivárgott egy alsómocsoládi húsüzemben22:19 Robotszondát indított Kína a Holdra21:53 Magas rangú iszlamistát fogtak a bagdadi repülőtéren21:21 Parkoló autóknak csapódott egy teherautó a II. kerületben egy biciklis miatt20:52 Eldőlt: a félig magyarnak hazudott, de teljesen zsidó Blinken lesz Biden külügyminisztere20:24 Duplájára emelhetik a rendőrségi vezetők illetményét, a közrendőrök hiába várják a béremelést20:17 Szaúd-Arábia ingyen oltja be a lakosság 70 százalékát19:54 Megnyílt az Akadémia park melletti megújult P+R parkoló a II. kerületben19:22 Ismét "vadpartit" rendeztek Párizsban18:55 Oroszországban újabb eljárást indítottak a Google ellen18:31 A romániai egészségügyi személyzet jelentős hányada nem akarja beoltatni magát18:08 Itt az újabb holotragédia: a megölt jóságos néger meséje a kiirtott hatmillió ártatlan zsidó mítoszának konkurenciája lett17:32 Megint kirúgtak egy főszerkesztőt az Indextől17:16 Megkezdődött Sarkozy pere, de fel is függesztették16:52 Örményország 121 települést ad át Azerbajdzsánnak
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Így oszt földet a Fidesz: a saját képviselőjüknek 496 hektár, gyesen lévő műkörmös kismamának 246 hektár


A korrupció mellett a bűncselekmény gyanúja is felmerül – írta a hét végén nyilvánosságra hozott 30 oldalas jelentésében a Fidesz agrárprogramját jegyző politikus. A dokumentum neveket, elnyert földbirtokokat, táblázatokat s grafikonokat tartalmaz. A leköszönt államtitkár egyebek közt azt állítja: az eredeti tervek szerint a helyi gazdálkodók között osztották volna szét a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozó több ezer hektárnyi földet. Azonban a pályázatot néhány órával annak lejárta előtt politikai nyomásra visszavonták, a nemzeti park igazgatóját pedig kirúgták.
Az új pályázatot a volt államtitkár szerint másfajta szempontrendszerek alapján írták ki, kihagyták például a korábban 200 hektárban maximált korlátozást, ami után a terület nagyobb részét három pályázó „zsebelte be".
A legnagyobb nyertes egy tiszaújvárosi fideszes képviselő lett, akinek cége 496 hektárt kapott húsz évre. A gazdálkodással korábban sosem foglalkozó politikus néhány nappal a pályázati határidő lejárta előtt költöztette cégét Mezőcsátra, hogy megfeleljen a feltételeknek – számolt be a Népszabadság.
A másik két nagy nyertes (egyikük 465, a másikuk 434 hektárhoz jutott) egy minisztériumi államtitkárral hozható kapcsolatba Ángyán szerint. Nem panaszkodhat az a gyesen levő kismama sem, aki műkörömépítőként 246 hektárhoz jutott mindenféle gazdálkodási tapasztalat nélkül. A szakpolitikus szerint ő is másvalakinek a nevében pályázott.
– Egy több száz hektáros terület évente több tízmillió forintos hasznot biztosít anélkül, hogy bármiféle tevékenységet folytattunk volna – magyarázta el a Blikknek egy névtelenséget kérő agrárszakértő. – Egy hektárra 100 ezer forint földalapú támogatás igényelhető, a bérleti díj pedig csupán 25 ezer forint, és további 10 ezer forintból biztosítható, hogy ne gazosodjon el túlságosan a terület. Tehát egy 500 hektáros területből évi több mint 30 millió forintos haszna lehet az új bérlőnek.
– Ráadásul földbérleteseknek elővásárlási jogot biztosít a készülő új földtörvény, akkor három-négyszeres áron adhatják el birtokukat, mivel 2014-re meg kell nyitni a földpiacot a külföldiek előtt, ami árrobbanást idézhet elő az előrejelzések szerint – hívta fel a figyelmet a szakértő.
(Blikk - Nol nyomán)
Korábban írtuk:

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready