2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:10 Kreml: azonnal jelentenék Putyinnak, ha vegyi fegyvert vetnének be Oroszországban15:49 Idén ősszel is vakcinázza a rókákat a Nébih15:32 Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen15:12 Hosszú hónapokig nem lesz még oltás, a kapkodás tragédiához vezethetne - Váratlanul részletes jelentéseket hozott nyilvánosságra két vakcinagyártó14:55 Szlovénia szombattól szigorít14:36 Továbbra is gyorsan terjed a járvány Ukrajnában14:19 Orbánt nem hatotta meg, hogy nincs elég szakember a lélegeztőgépekhez14:08 KSH: augusztusban újra több mint 4,5 millióan dolgoztak13:52 FBI-igazgató: Bident bántják a mindig beavatkozó az oroszok13:37 Maduro: Washington miatt kér lehetetlent az EU13:20 Élelmezési Világszervezet: 30 millióan halnak éhen, ha Mészáros Lőrincék nem segítenek12:57 Szerbiában karantén helyett elég a kérdőív a "veszélyesek" számára12:32 Már hat szegedi kézisről derült ki, hogy fertőzött12:23 A lengyel kormánykoalíció "gyakorlatilag már nem létezik" - kisebbségi kabinet jöhet12:02 Kína Tajvannál hadgyakorlatot tart, miközben nagy bánatukra egy amerikai államtitkár keresi fel a szigetországot
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép ::

Mezőkövesd: Wiesel képét eltávolította, Imre Sertését szét is tépte egy derék pedagógus

Reklám


Már csak az a kérdés, mit keres egy katolikus - de egyáltalán, bármilyen - iskola tantermében ennek a két magyargyűlölő zsidónak a képe
Az igazgató és a nevelőtestület szeme láttára távolította a tanteremből Elie Wiesel képét, valamint tépte szét és dobta a kukába egy mezőkövesdi katolikus iskola pedagógusa Kertész Imre portréját - szörnyülködik az FN24.
„Iskolánk egyik oktatója egy nevelőtestületi értekezlet szünetében levette a falról és eltávolította a tanteremből Elie Wiesel képét, sőt Kertész Imre fotóját kiszedte a keretből, majd darabokra tépve a szemétkosárba dobta. Mindezt az iskola igazgatója is végignézte, s nemhogy nem akadályozta meg a gyalázatos akciót, hanem – az elmondások szerint – helyeselte is kollégája tettét” – írja a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Intézet korábbi történelemtanára blogbejegyzésében.
Nyeste László a következő nevelőtestületi értekezleten – mint írja – tiltakozása jeléül Kertész Imre-pólóban jelent meg, és élesen bírálta a magyar és az európai kultúra ellen intézett, feltehetően antiszemita indíttatású megnyilvánulást. A válasz az igazgató részéről mindössze egy cinikus mosoly volt.
Egészen pontosan így fogalmaz a nyomorult (aki nem mellesleg az MSZP helyi elnöke, megyei alelnök és önkormányzati képviselő):
A következő nevelőtestületi értekezleten tiltakozásom jeléül Kertész Imre pólóban jelentem meg, s a magyar és az európai kultúra ellen intézett feltehetően antiszemita indíttatású megnyilvánulást, támadást élesen bíráltam. A válasz az igazgató részéről mindössze egy cinikus mosoly volt. Tragikusnak tartom, hogy a szélsőséges politikai indíttatású cselekedetek következmények nélkül megjelenhettek az iskolánkban. A széttépett Kertész Imre-fotót azóta is őrzöm. Remélem, a szétszakadt darabok a közeli jövőben ismét összeállnak, Nobel-díjasainknak ismét helye lesz iskoláink falain.
Az ÉszakOnline kedden megírta azt is, hogy Nyestét és egy kollégáját annak ellenére bocsátották el júliusban az iskolából, hogy az augusztus 31-i hatállyal egyházi fenntartásba adott, ugyanezen dátummal pedig jogutód nélkül megszűnő önkormányzati intézmény összes dolgozójának átvételére garanciát vállalt az új fenntartó, a Magyar Katolikus Egyház Egri Főegyházmegyéje.
Mindkét elbocsátott tanár kötődik valamilyen módon az MSZP-hez: Nyeste László a helyi szervezet elnöke, a megyei szocialisták alelnöke, mezőkövesdi önkormányzati képviselő, míg a 17 éve az iskolában tanító angoltanárnő édesapja tagja az MSZP-nek.
(Kuruc.info - FN 24 nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready