Tisztelt Kuruc.info!
Norbert vagyok, 1978-ban születtem. Egészen 29 éves koromig szeretett falumban, Bágyogszováton éltem. Most Svájcban élek két gyermekemmel és feleségemmel.
Utolsó reményforrásként írok önöknek abban bízva, hogy a nyilvánosság erejével megtudja a világ, hogy mennyit ér a Fidesz szava, amikor azt mondja, hogy minden magyar fiatalt hazahoznak. Sajnos én egészen más tapasztalatokat szereztem az elmúlt években.
Mindig is ideiglenesnek tekintettem a külföldi tartózkodásomat, amit mi sem bizonyít jobban, mint az épülőfélben lévő házam a szülőfalumban. A közeljövőben tervezek a családommal együtt Magyarországra, Bágyogszovátra visszatelepedni.
A Fidesz által oly sokat emlegetett "külföldön élő magyarok hazahívása" a mi községünkben sajnos nem működik.
A függetlenként indult, de a Fidesz-KDNP támogatását élvező jelenlegi polgármester, Horváth László, nyugalmazott tűzoltóparancsnok mindent elkövet annak érdekében, hogy jómagam, és családom soha ne térjünk haza. Ismét függetlenként indul, de Gyopáros Alpár fideszes parlamenti képviselő most is neki tapsol.
Első lépésben az építési engedélyem kézhez vétele után az utcánkban lévő közvilágítást azonnal leszereltette. Mondván, az utcában csak egy ház épül és még nem lakik ott senki. Majd átszereltette oda, ahová szerinte jobban kell. Kiderült, hogy a most nyugdíjba vonult jegyzőnő kapta búcsúajándékba, kapuja és kertje megvilágítására.
Az állami közmunkaprogramban részt vevő, és közpénzből fizetett, a közterületeket rendben tartó közmunkásokat arra utasította, hogy az utcámat ne kaszálják, ne tegyék rendbe. A kaszálást csak a mellettem lévő kocsmáros, önkormányzati képviselő háza határáig történhet meg. Ennek a képviselőnek akinek (minő véletlen egybeesés) a helyi nemzeti dohánybolt üzemeltetési joga is jutott, neki a telke hátsó részén lévő földút kaszálása is belefér. Természetesen az utat is csak a képviselő házáig csináltatta meg a hivatal. Az én utcám pedig lassan dzsungellé változik, ahol tobzódik a parlagfű, és az út közepén már közel kétméteresre nőtt akácfák vannak. Por, sár és lassan teljesen járhatatlan az út. Vajon hogyan fogunk tudni ilyen körülmények közepette később dolgozni járni, iskolába, óvodába menni a gyerekekkel?
Az én és a családomat ért sérelmeknek ezzel még nincs vége (pl. az utcánk történelmi nevének szabálytalan megváltoztatása), de épeszű ember már ennyi után is elgondolkodna a hazatérés realitásán. Vajon meg tud-e (meg akar-e) minket védeni a Fidesz az általa támogatott kiskirály kicsinyes, irigységből eredő további kellemetlenkedéseitől hazatérésünk esetén?
Kicsit szkeptikus vagyok e tekintetben, hiszen még olyan (az én ügyemnél talán fajsúlyosabb) dolgokban sem néznek a körmére a „királynak”, mint a pályázaton elnyert pénzek felhasználása.
Erre kell felkészülnie egy külföldről hazavágyó, becsületes magyar állampolgárnak? Talán csak az én esetem egyedi? Vagy tényleg így várják haza a külföldön élő családokat?
A levelem olvasására szánt időt tisztelettel megköszönve, zárom soraim. Nem én fordultam a rendszer ellen.
Tisztelettel,
K. Norbert és családja