Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó07:32 Gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek :: :: Hozzászólások

"Csak egy dologban szenvedtünk hiányt" - egykori állami gondozott olvasónk írása

Reklám

Olvasónk írja:
Tisztelt Kuruc.info!
Szeretném, ha leközölnétek ezt az írást, mert úgy érzem, fontos bizonyos dolgokat tisztába tenni a múltbéli állami gondozottakkal kapcsolatban.
Nagyon sok kritikát kaptam azzal kapcsolatban, hogy én állami gondozott voltam. Életem során nagyon sokszor ki kellett állnom magamért és az otthonomért, ahol egykor éltem. Ez pedig a fóti gyermekváros.
Zoom
A 2019 elején egyébként bezárásra ítélt gyermekközponttal kapcsolatos dokumentumokat tíz évre titkosították
Ide 8 naposan kerültem be. Akkoriban még volt bölcsőde, lakói olyan gyermekek voltak, akikről a szülők lemondtak, vagy csak egyszerűen nem tudtak, vagy nem akartak róluk gondoskodni. De voltak itt árvák is. Több mint kilencszáz gyermekről beszélek.
A fóti gyermekváros körülbelül száz nevelőt, pedagógust, orvost biztosított az intézmény lakói számára. A 65 holdas parkban volt egy bölcsőde,10 óvoda, 4 általános otthon (két fiú és két lány), volt három tó, iskolák, mozi, színházterem, amit egy csodálatos kastély biztosított, és ahová étkezni is jártunk, és ahol volt mosoda, színházterem is.
Mi kaptunk tőle meleg otthont, egészségházat, ahol gyógyították sérült testünket, lelkünket. Járhattunk iskolába és szakmákat tanulhattunk. Voltak szakkörök. Volt fodrászat, cipészet, asztalos és autóműhely. Voltak játékaink, húsvétunk, karácsonyunk. És volt kézilabda- és füves focipályánk is.
A "gyeri" (mi csak így hívtuk) buszával jártunk kirándulni. Az akkori NDK-ból jártak ide cserediákként hozzánk gyerekek és jártunk ki mi is.
Mindenünk meg volt. Semmiben nem szenvedtünk hiányt. Csak egy dologban. Az pedig a szülői szeretet.
De ettől függetlenül jó nevelést kaptunk, amiért máig hálásak vagyunk. Csak azt kérem a tisztelt olvasóktól, hogy tegyetek különbséget a javítóintézet és a nevelőintézet között.
Köszönöm.
És köszönöm a Kurucnak is, ha ezt az írást közzéteszi.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready