2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást15:35 Családi kör rokoni pofonokkal Vértesszőlősön
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek :: :: Hozzászólások

"Csak egy dologban szenvedtünk hiányt" - egykori állami gondozott olvasónk írása

Reklám

Olvasónk írja:
Tisztelt Kuruc.info!
Szeretném, ha leközölnétek ezt az írást, mert úgy érzem, fontos bizonyos dolgokat tisztába tenni a múltbéli állami gondozottakkal kapcsolatban.
Nagyon sok kritikát kaptam azzal kapcsolatban, hogy én állami gondozott voltam. Életem során nagyon sokszor ki kellett állnom magamért és az otthonomért, ahol egykor éltem. Ez pedig a fóti gyermekváros.
Zoom
A 2019 elején egyébként bezárásra ítélt gyermekközponttal kapcsolatos dokumentumokat tíz évre titkosították
Ide 8 naposan kerültem be. Akkoriban még volt bölcsőde, lakói olyan gyermekek voltak, akikről a szülők lemondtak, vagy csak egyszerűen nem tudtak, vagy nem akartak róluk gondoskodni. De voltak itt árvák is. Több mint kilencszáz gyermekről beszélek.
A fóti gyermekváros körülbelül száz nevelőt, pedagógust, orvost biztosított az intézmény lakói számára. A 65 holdas parkban volt egy bölcsőde,10 óvoda, 4 általános otthon (két fiú és két lány), volt három tó, iskolák, mozi, színházterem, amit egy csodálatos kastély biztosított, és ahová étkezni is jártunk, és ahol volt mosoda, színházterem is.
Mi kaptunk tőle meleg otthont, egészségházat, ahol gyógyították sérült testünket, lelkünket. Járhattunk iskolába és szakmákat tanulhattunk. Voltak szakkörök. Volt fodrászat, cipészet, asztalos és autóműhely. Voltak játékaink, húsvétunk, karácsonyunk. És volt kézilabda- és füves focipályánk is.
A "gyeri" (mi csak így hívtuk) buszával jártunk kirándulni. Az akkori NDK-ból jártak ide cserediákként hozzánk gyerekek és jártunk ki mi is.
Mindenünk meg volt. Semmiben nem szenvedtünk hiányt. Csak egy dologban. Az pedig a szülői szeretet.
De ettől függetlenül jó nevelést kaptunk, amiért máig hálásak vagyunk. Csak azt kérem a tisztelt olvasóktól, hogy tegyetek különbséget a javítóintézet és a nevelőintézet között.
Köszönöm.
És köszönöm a Kurucnak is, ha ezt az írást közzéteszi.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready