2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek ::

Egy szó erejéig a tankönyvkiadókról

Reklám

Miközben a szerencsétlen tanárok vért izzadnak, hogy életben maradjanak, a szülők egy jó része pedig inkább nem eszik, csakhogy gyermekének meg tudja venni a tankönyveket, addig a tankönyvkiadók hatalmasat kaszálnak.

Hogy mennyit, nem lehet tudni, mert a profitjuk ebben a Soros-féle rohadtul nyitott társadalomban üzleti titoknak minősül. Minden fontos adat üzleti, netán szolgálati titok, az is, hogy mennyi pénzt rabolnak el tőlünk.

Érdekes felfogása egyébként a szabad piacnak, amikor az állam kötelezővé teszi polgárainak, hogy befizetéseikkel növeljék a magáncégek amúgy sem kis profitját. Mert ugye iskolába járni kötelező, a tankönyvet megvenni szintén kötelező...

Annyit azért tudhatunk: tavaly 16 milliárd forint értékben forgalmaztak tankönyveket, de ez az adat önmagában nem sokat mond. Szegény tankönyvkiadóknak nőtt a költsége, legalább 10%-kal, az energia és a papír árának emelkedése, valamint a gyereklétszám csökkenése miatt.

De ők annyira rendesek, hogy a könyvek átlagosan csak 4-5%-kal emelkednek. Igazán megható. De ami a nyelvkönyveket illeti, az más, ott 10-20%-os áremelkedés van, hogy miért, azt senki sem tudja.
Talán az új tudás program része a nyelvkönyvek árának ilyen mértékű emelkedése?

Lehetséges, de nem lehet tudni semmi biztosat. De senki se idegeskedjen, mert minden tankönyv időben megérkezik az iskolákba, vagy legalábbis a nagyobbik részük. Megy itt minden, mint a karikacsapás.
P.O., FN alapján
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready