2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek ::

Egy szó erejéig a tankönyvkiadókról

Reklám

Miközben a szerencsétlen tanárok vért izzadnak, hogy életben maradjanak, a szülők egy jó része pedig inkább nem eszik, csakhogy gyermekének meg tudja venni a tankönyveket, addig a tankönyvkiadók hatalmasat kaszálnak.

Hogy mennyit, nem lehet tudni, mert a profitjuk ebben a Soros-féle rohadtul nyitott társadalomban üzleti titoknak minősül. Minden fontos adat üzleti, netán szolgálati titok, az is, hogy mennyi pénzt rabolnak el tőlünk.

Érdekes felfogása egyébként a szabad piacnak, amikor az állam kötelezővé teszi polgárainak, hogy befizetéseikkel növeljék a magáncégek amúgy sem kis profitját. Mert ugye iskolába járni kötelező, a tankönyvet megvenni szintén kötelező...

Annyit azért tudhatunk: tavaly 16 milliárd forint értékben forgalmaztak tankönyveket, de ez az adat önmagában nem sokat mond. Szegény tankönyvkiadóknak nőtt a költsége, legalább 10%-kal, az energia és a papír árának emelkedése, valamint a gyereklétszám csökkenése miatt.

De ők annyira rendesek, hogy a könyvek átlagosan csak 4-5%-kal emelkednek. Igazán megható. De ami a nyelvkönyveket illeti, az más, ott 10-20%-os áremelkedés van, hogy miért, azt senki sem tudja.
Talán az új tudás program része a nyelvkönyvek árának ilyen mértékű emelkedése?

Lehetséges, de nem lehet tudni semmi biztosat. De senki se idegeskedjen, mert minden tankönyv időben megérkezik az iskolákba, vagy legalábbis a nagyobbik részük. Megy itt minden, mint a karikacsapás.
P.O., FN alapján
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready